I mistr tesař se někdy utne aneb jaké filmové chyby Zdeněk Troška v pohádce Princezna ze mlejna 2 neuhlídal

I mistr tesař se někdy utne aneb jaké filmové chyby Zdeněk Troška v pohádce Princezna ze mlejna 2 neuhlídal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velmi úspěšná filmová pohádka, o jejíž natočení se zasloužili hlavně diváci. Po prvním díle byli tak nadšení a spokojeni, že prostě chtěli pokračování. Krádež, změna hereček, ale také chyby, kterých si při běžném sledování nevšimneme.

Místní zlodějíček si díky natáčení přilepšil

V roce 2001 ji na Štědrý večer sledovaly skoro 4 miliony obyvatel. Pohádka se stala nejsledovanějším pořadem roku. O rok dřív, kdy pohádka vyšla, se na ni do kin vyrazilo podívat skoro půl milionu diváků. Dohromady vydělala přes 24 milionů korun.

Skvělou perličkou je, že během natáčení byla ukradena koza a ovce. Koho by napadlo, že se něco takového může stát? Zvířata se pak našla u známého místního zlodějíčka.

Čtěte také: „Élišku chci za ženu!“ Takhle dnes vypadá a žije představitelka krásné Elišky z pohádky Princezna ze mlejna

Yvettu Blanarovičovou, představitelku čerta, líčili každý den 2 a půl hodiny.

Čarodějnici ve druhém díle si už nezahrála Lucie Bílá, ale Monika Absolonová. Svého úkolu se zhostila na výbornou.

Pohádka s filmovými chybami

Když knížepána po lese honí čert s vodníkem, tak spadne do rybníka a namočí se od hlavy až k patě. O pár chvilek později ale běží k zámeckým dveřím v suchém oblečení. Nějakým zázrakem prostě uschlo.

Andrea Černá, představitelka Elišky, má v pohádce vyholené podpaží, což se v té době, do které je pohádka zasazena, nedělalo. Ale musíme pochopit, že se chtěla cítit dobře.

Čtěte také: Princezna ze mlejna (1994): Do jakých zemí se filmová pohádka dostala? A kam zmizel mlýn?

Turci nejsou oblečeni jako Turci. Vojenské oblečení takto nosí Tuarégové, kočovný národ v severní Africe. Dlouhé pláště je chrání před saharským žárem a látka kolem obličeje před pískem. Turci se zahalovat nemuseli, nežili totiž v poušti.

Přes kouzelné síto čarodějnice a čert sledovali knížepána, jak se má na svém zámku. Pomocí kouzel mu skrze něj vzali jeho zrcátko a později i paruku. Když si ji čertík zkouší, tak se mu nelíbí a chce mu ji vrátit. Jenomže už ji nevrací přes síto a hází ji do kamery. Na paruce měl uvázaný vlasec, který není vidět.

Velmi zvláštní je narození Terinky. Nebylo tak časté, že ženy rodily doma bez porodní asistentky. Eliška vůbec nebyla unavená, což je u většiny žen nereálné, když rodí několik hodin. Navíc vše kolem postele bylo ihned uklizené.