„Élišku chci za ženu!“ Takhle dnes vypadá a žije představitelka krásné Elišky z pohádky Princezna ze mlejna

„Élišku chci za ženu!“ Takhle dnes vypadá a žije představitelka krásné Elišky z pohádky Princezna ze mlejna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tuto pohádku musí znát úplně každý. Všichni si představíme mladou Elišku, která ve mlýně pomáhá svému tatínkovi. K tomu se přidá čert s hastrmanem a čarodějnicí a o zábavu je postaráno. Jak dnes žije představitelka Elišky Andrea Černá?

Nádherná pohádka, která se může pyšnit titulem vánoční pohádka roku 1994. Zdeněk Troška už nechtěl točit další díl, ale názory diváků a jejich nadšené reakce ho nějak k druhému dílu dokopaly. Herečku Andreu Černou si našel přímo na konzervatoři a roli jí hned dal.

Andrea Černá je známá česká herečka, která se v televizi objevila několikrát. Ještě více se ale věnuje divadlu. Vystudovala obor herectví na Pražské konzervatoři. Hrála například v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni, kde hrála ve více než 40 inscenacích, dále v Divadle U hasičů v Praze, Divadle pod Palmovkou nebo Divadle Na Fidlovačce. Naposledy hrála v Divadle na Vinohradech v Praze.

Eliška byla jedna z jejích prvních rolí. Dále se objevuje ve filmech Pohádka z větrného mlýna, O modrém ptáčku nebo Kameňák 2, kde hraje notářku Plojharovou. V roce 2008 se objevila jako lektorka břišních tanců v seriálu Comeback. Později si zahrála v oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde ztvárnila roli sestřičky.

Zajímavosti          

Eliška během celého natáčení nosila paruku.

Celá pohádka se odehrává ve fiktivním mlýně, který byl postaven z polystyrenu a kartonu. Ale oko diváka nic nepoznalo.

Pohádka nezůstala pouze u nás, vysílala se například v Singapuru nebo Hongkongu, kde sklidila velký úspěch. Prodala se do více než 20 zemí světa.

Mládenec Jindřich, kterého ztvárnil Radek Valenta, v pohádce zmiňuje Hoštice, čímž vlastně odkazuje na Troškovu trilogii Slunce, seno…

Během natáčení běhání na boso po lese si Eliška s Jindrou nalepili na chodidla náplasti, aby je to tolik nebolelo. Záměr se ale nevydařil, náplasti byly všude, jen ne na chodidlech.