Štěpán Kozub v hodně ponurém filmu Emila Křížky Hrana zlomu

Štěpán Kozub v hodně ponurém filmu Emila Křížky Hrana zlomu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po úspěchu na letošním Febiofestu míří neobvyklý dramatický projekt s označením „Mládeži do 15 let nepřístupno“ do kin. Zajít si na něj můžete od 4. listopadu.

Jde o velice temný thriller, který by se nemusel stydět za označení horor a Štěpán Kozub, který už ve svých 25 letech filmové fanoušky přesvědčil o svém talentu, se do své postavy hodně ponořil. Stejně tak stojí za zmínku další zajímavá herecká práce v podání Pavly Gajdošíkové.

Pokud jste fanoušky hodně (ale opravdu hodně) temných filmů, které umí vyvolat tak reálné nepříjemné pocity, že se vám sevře žaludek, potom si na tento film udělejte čas. Film rozehraje vaši fantazii a vychutnáte si ho do poslední minuty.

Pro režiséra Emila Křížka je to první celovečerní film točený na profesionální úrovni.

Vystudovaný kamenosochař už o sobě dal vědět krátkometrážním snímkem Ruchoth Roath v roce 2017.

I pro tento film si režisér obsadil Štěpána Kozuba a je evidentní, že se oběma spolupráce líbila, a tak na ni navázali. Křížka za svůj krátkometrážní film posbíral ve světě celou řadu ocenění.

Nový film Hrana zlomu se natáčel v Rožnově pod Radhoštěm a v Ostravě. Další herci, kteří ve na snímku objeví jsou Alena Sasínová-Polarczyk a Petr Panzerberger. Všichni herci se znají ze scény kultovního ostravského Divadla Mír. Za kameru se postavil režisérův polský přítel Ryszard Perzynski.

Příběh filmu:

Hrana zlomu představí dva příběhy rodin, které ani nemohou být odlišnější. Ale jedno mají společné, tyto rodiny jsou nefunkční a za sousedy byste je určitě nechtěli.

Dospělý Viktor žije jen s matkou v rozpadlém domě na samotě. Jeho domov spíš připomíná skládku a ani atmosféra není moc hřejivá. Vztah matky a syna je hodně neobvyklý, stejně jako obě postavy.

V kontrastu s jejich životem je potom ve filmu další rodina, manželský pár vychovávající dceru v luxusním, ale sterilním prostředí honosné vily.

Obě rodiny spojí dramatické události, které je přivedou „na hranu zlomu“. Atmosféru filmu dokreslují zajímavá lokace a speciální efekty. Křížka zde zúročil i své původní povolání kamenosochaře. Určitě stojí za zmínku i hudba, kterou vytvořil uznávaný experimentální skladatel Jakub Rataj.

 

Zdroj: