Honza Mansfeld, představitel spisovatele Jakuba Štěpánka v seriálu Ulice

Honza Mansfeld, představitel spisovatele Jakuba Štěpánka v seriálu Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jednatřicetiletý Jan Mansfeld zářil ve filmu Zlatý podraz, ve kterém ztvárnil slavného brněnského basketbalistu Ivana Mrázka, teď míří do Ulice jako spisovatel Jakub Štěpánek a dosavadními dějovými linkami ještě zamává.

 

Honza Mansfeld jako spisovatel a scénárista v Ulici

Není to tak dávno, co se v Ulici po boku Jirky Hermana (herec Jan Holík) začal objevovat vysoký tmavovlasý sympaťák, který Jirku zpovídal skoro stejně, jako to Jirka dělá se zločinci u výslechu. O žádný výslech v pravém slova smyslu se nejednalo.

Mladý spisovatel a scénárista kriminálního seriálu, Jakub Štěpánek (herec Jan Mansfeld), pouze doufal, že z Jirky vyrazí nějaké přínosné informace. Ovšem jak později sám Štěpánek pochopil, s Hermanem to tak horké nebude. Alespoň měl Herman natolik dobrý nápad, že jej seznámil se svou parťačkou Karlou, u které má Štěpánek větší naději. Tedy v případě, že to Karlu také nepřestane bavit.

Jakub Štěpánek je tedy zatím zvědavý sympaťák, který nemá žádné bližší vazby na konkrétní postavy v seriálu. Avšak co není, může být.

Vzhledem k vývoji jeho dějové linky je dost možné, že se stane společným známým rodiny Marečkových. Právě u nich totiž našel inspiraci v podobě starého kriminálního případu, kterého se účastnili staří Marečkovi a také Karla.

Na roli spisovatele se Honza moc těšil

Na roli spisovatele Jakuba Štěpánka se přitom Honza moc těšil. Je mu jasné, že pro diváky je jako nepopsaný list papíru, protože s herectvím prakticky začíná. Více doma je na divadelních prknech, na kterých však nemá stálé angažmá. Vídat ho můžete v divadle Husa na provázku, ve Švandově divadle, na Malé scéně nebo v divadle Komedie.

Jeho dosud největší filmovou rolí byla role brněnského basketbalisty Ivana Mrázka, který se v roce 1946 zasloužil o získání historického titulu mistra Evropy v basketbalu. Film měl svou premiéru v roce 2018.

Jako utržený ze řetězu

Jan Mansfeld na sebe dále prozradil, že má energie na rozdávání. Je jako utržený ze řetězu, protože kromě hraní v Ulici a v divadlech také zpívá a hraje s vlastní kapelou a pak hodně sportuje. Jak přiznává, sportování ho udržuje v dobré fyzické a psychické kondici. A pak ještě miluje řízení auta. To má štěstí, protože podstatnou část svého volného času tráví na cestách. Protože pochází z Českých Budějovic, pendluje mezi prací v Praze a v Brně a mezi domovem právě v Českých Budějovicích.

Jeho největším hereckým snem je ztvárnit opravdu charakterní roli, protože v divadle zatím hrál jen samé komické postavy. Touží po postavě s velmi zajímavou dějovou linkou. Jen jestli to nebude právě postava Jakuba Štěpánka z Ulice, co říkáte?

 

Zdroje: