Dnes v Ulici: Lumír se v Kateřině nevyzná a s Tondou už nechce nic mít

Dnes v Ulici: Lumír se v Kateřině nevyzná a s Tondou už nechce nic mít
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír pozve Kateřinu a těší se, že si užijí krásný večer. Ona jej ale odmítne. Pokusí se mu vysvětlit, že občas potřebuje být prostě sama a odreagovat se po svém. Lumír je z toho nešťastný, navíc se příšerně zlobí na Tondu. Ten nechápe, co přelétlo Lumírovi přes nos. Gábině se zase stýská po synovi.

Kateřina potřebuje prostor

Kateřina ráda tráví čas s Lumírem, ale je to nezávislá žena a občas chce mít nějaké volné večery jenom pro sebe. Je zvyklá na svůj klid, kterého si upřímně cení. Teď, když se Martina přestěhovala do Peškova domu, se Kateřina právem těší, až si o samotě trochu odpočine. Lumír si to však vezme osobně – začne mít pocit, že udělal něco špatně. Mrzí ho, že od něj přítelkyně utíká zpátky k sobě. Připadá mu, že ztrácejí drahocenný čas, kdy by mohli být spolu. Připomene mu to doby, kdy Světlana bydlela v Málkově. Nechce udělat stejnou chybu dvakrát, ale podle Kateřiny se jedná o úplně jinou situaci.

Lumír s Tondou končí, čemuž se Tonda tomu diví

Tonda dnes dorazí do hospody, jako by se nechumelilo, a k Lumírovi se chová v podstatě přátelsky. Zkrátka dělá, jako by fiasko s večeří, kterou pro něj Lumír připravil, vůbec neproběhlo. Jenomže proběhlo.

Lumír se zařekl, že s Tondou jednou provždy skoncuje. Odmítne si s ním sednout u piva, raději se zvedne a odejde.

Tonda jeho uraženost asi opravdu nechápe, dokonce se zeptá Kateřiny, co mu provedla, že je tak nabručený. Kateřina mu s blahosklonným úsměvem naznačí, že chyba je v něm. Lumír ho má vážně rád, ale donekonečna na sobě dříví štípat nenechá. Ona na jeho místě by se na ješitného pana Hložánka dávno vykašlala. Místo toho, aby Tonda alespoň tentokrát uznal, že to přepískl, prohlásí, že Lumíra nepotřebuje. No, určitě má spoustu jiných přátel, také tak hodných a oddaných stejně jako Lumír, hm?

Šimon se vzdaluje mámě i prarodičům

Šimon začal bydlet u Hynka a Gábině už teď hrozně chybí. Radek s Milenou se celý den hádají kvůli Radkovu kamarádovi, jemuž Milena začne kdovíproč shánět nejrůznější práce. Dohadují se dokonce i ve chvíli, kdy dorazí na večeři k dceři. Šimon měl původně také přijít, ale nakonec se nezúčastní, protože hlídá mladšího bratra. Gábina je z toho smutná, zatímco Radek nespokojeně brblá. Je přesvědčený, že s takovým přístupem se jim Šimon brzy odcizí.

Zdroj článku:
  • Autorský text