Seriál Kukačky: Zhodnocení 2. série přísným okem napříč diváky

Seriál Kukačky: Zhodnocení 2. série přísným okem napříč diváky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak dopadla druhá série Kukaček v hodnocení? Koho nejvíc okouzlila a kdo byl zklamaný? Nemohlo být něco i jinak, třeba i lépe?

Hodnocení ČSFD

První řada si od diváků, kteří ji hodnotili na stránkách ČSFD, vysloužila krásných 81 %. Druhá je na tom poněkud hůře – zatím posbírala 66 %. Proč došlo k propadu úspěšnosti? Druhá řada byla prostě jiná. Nedá se říci, že vyloženě horší, ale byla prostě jiná. Hlavní zápletka, která táhla drive první řady, se na jejím konci rozuzlila, a tak druhá řada už vypráví výhradně o problémech soužití Holcových a Kadlecových a o starostech jednotlivých postav. Je vyloženě emotivní, spád děje se zpomalil, a tak nutil diváky vžít se přímo do duší seriálových hrdinů, kteří jsou zmítáni nejrozmanitějšími emocemi.

Opakování první řady divákům chybělo

Za první chybu by se dalo označit to, že vysílání řady druhé nepředcházelo zopakování první řady. Komu první řada utekla, ten těžce postrádal souvislosti, a tak se pochopitelně ani nemohl dostat do děje nové série. Dokonce i ti, kteří shlédli díly předchozí série, mnohdy tápali v paměti a nedokázali správně navázat. Sledování dvojky tak prostě vzdali.

Návaly emocí muže zkrátka neoslovily

Druhým důvodem horší úspěšnosti na ČSFD je fakt, že hodnotícími jsou převážně muži a emocionalita je pro ně často na hony vzdálená. Záběry, ze kterých divačkám mrazí a z nichž jim tečou slzy, nejsou prostě jejich šálek kávy. Právě v druhé řadě se však značně zpomalilo a jede se především na city. Takže průměrný mužský divák je víceméně zaskočen a nerozpakuje se udělit hodnocení slabé.

Sledovanost přes milion diváků ovšem hovoří za vše. Seriál byl oblíbený a ti, nebo spíše ty, které se do něj zamilovaly, budou nejvíce tesknit a toužit po pokračování. Pokud by přece jen tvůrci uvedli v život trojku, možná by neškodilo přidat na dynamičnosti a přitvrdit v dějových zvratech, aby si na své přišla i ta racionalistická část publika.

Zdroje článku: