Jan Dolanský, doktor Tesař z Kukaček, ve skutečnosti o děti nemá nouzi

Jan Dolanský, doktor Tesař z Kukaček, ve skutečnosti o děti nemá nouzi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jan Dolanský, představitel doktora Tesaře, je, na rozdíl od postavy doktora, tátou na sto procent. Stále působí mladistvým a rozverným dojmem, a to i péči o čtyři děti navzdory.

V seriálu Kukačky se doktor Tesař, v podání Jana Dolanského, marně snaží o potomka se svou ženou, zdravotní sestrou Kamilou. Do prekérní situace se dostává po zjištění, že jeho milostný románek s mladou Marcelou Holcovou nezůstane bez následků.

Ačkoliv nechce napřed o nemanželském dítěti ani slyšet a snaží se Marcelu přimět k potratu, Marcela si dítě prosadí a doktor Tesař nakonec začne bojovat o přiznání svého otcovství. Postupem času se aféra pochopitelně provalí, a tak není divu, že jeho ženou Kamilou pochopitelně cloumají rozporuplné emoce. Postupně se ale Kamila s nastalou situací začíná smiřovat. Nakonec je to právě ona, která by si nejraději nechala malého Káju doma, jelikož Marcela začne pociťovat příznaky poporodní deprese. Její muž ovšem začíná couvat.

Dolanský a jeho děti

Ve skutečnosti ovšem představitel záletníka Tesaře nemá o děti žádnou nouzi. Svoji ženu, herečku Lenku Vlasákovou, přijal jako partnerku i s její dcerou Sofií, kterou má herečka z prvního manželství se scénografem Tobiášem, a postupně do vztahu přibyly další tři společné děti. Svatba se konala po dlouhých devatenácti letech na zámku Křinec. Jak oba přiznali, může za to covid a nucená herecká pauza, ve které prý neměli co dělat.

Zatímco jeho otcovská role v seriálu Kukačky se začíná teprve rozjíždět, jeho děti postupně odrůstají. Vyženěná Sofie je dávno dospělá a vlastní dcera Amélie dvacetiletá. Maxovi klepe na dveře plnoletost a nejmladší Johan Antonín si prochází složitým obdobím dospívání.

Táta Dolanský a táta Tesař, prostě každý jiný

Navzdory péči o čtyři děti působí herec Jan Dolanský mladistvým a rozverným zjevem. Je vidět, že péče o potomky mu nesebrala nic z jeho mladického charisma. Na druhou stranu se může plně vcítit do postavy doktora Tesaře a jeho složitého vnímání otcovství. Ač by byl otcem zjevně rád, má ve svém věku zřejmě obavy o ztrátu zažitého klidu a pohodlí. Představa soustavné péče o miminko ho zaskočila stejně tak, jako vůle a snaha jeho ženy Kamily ujmout se malého Káji.

Zdroje článku: