Kukačky 2: Krásné herecké výkony všech zúčastněných, velký potlesk oběma dětským protagonistům, jen škoda špatně dávkovaného napětí

Kukačky 2: Krásné herecké výkony všech zúčastněných, velký potlesk oběma dětským protagonistům, jen škoda špatně dávkovaného napětí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Druhá série seriálu finišuje, a zatímco se v uplynulých dílech vyplýtvalo spousty zbytečné vaty na dějovou výplň, zásadní otázky se vyjasňují pouze pozvolna. V momentech soudního líčení hlavní postavy poodhalují své skutečné pocity a názory.

Celkově seriálu uškodilo mnoho dějových linií, nad kterými divák strávil zbytečně moc času, přičemž se ale nedočkal žádného kvalitního vyústění. Zájem vyměněných dětí se někam vytratil, sledovali jsme jen hašteření nesourodých rodin, topornou snahu o jakési umělé soužití a spoustu dalšího plevele, který zbytečně zaměstnával naši pozornost.

Je možné, že v posledním díle zažijeme opravdovou „vánoční nadílku“ a dojdeme k rozuzlení všech větších či menších záhad. Něco jako „velká žranice“ po období půstu. Nebylo by ovšem lepší průběžné dávkování lahůdek a stálé poutání zájmu o dílo?

Tereza a Martin
Tereza a Martin. | Zdroj: Miroslav Kučera / © Česká televize

Co nakonec vyjde na světlo u soudu?

Byli Tomáš a Jakub vůbec vyměněni? Nevyměnil je jednou David a podruhé někdo jiný? Jak je možné, že děti nebyly označeny a vůbec mohlo dojít k záměně? Miminka mají na ruce pásek se jménem a jsou popsány fixem na noze, a to ihned po porodu. Na vině je tudíž nemocnice, která nepostupovala podle předpisů, ne David.

Ale kdyby byly děti prohozeny dvakrát, tak potom by souhlasily testy DNA. Byly testy snad také zaměněny?

Zkuste si představit, co řeknete za dva roky, až se vás někdo zeptá: „Kukačky dvě mi utekly. O čem to bylo?“ Co odpovíte? „Nooo, byl soud s Davidem, Karel řval, Jakub si lehl na koleje, Tomáš jezdil na motorce a hrál fotbal, Tereza potratila, Martin chtěl raději zdravého Tomáše, Marcela porodila a Olga všechno rovnala. A taky se hodně řešila nějaká záhada kolem matky Terezy.“ Dynamický vývoj děje zde ale nebyl a v paměti utkví pouze výrazné a opakující se scény.

Zdroj článku:
  • Autorský text