Oprah Winfreyová: Představitelka amerického snu

Oprah Winfreyová: Představitelka amerického snu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bezprostřední, otevřená, vtipná a lidská a jedna z nejbohatších žen na světě. Nadobro změnila americké televizní vysílání a je považována za nejvlivnější světovou celebritu.

Oprah vyrůstala s babičkou na farmě v Mississippi, v devíti letech se vrátila k matce, u které ale nenašla podporu a bezpečí. Až jako úspěšná moderátorka přiznala, že byla opakovaně znásilněna bratry, strýci a rodinnými přáteli. Následkem toho bylo i brzké těhotenství ve čtrnácti letech. Dítě hned po porodu zemřelo. Po této aféře, kdy se na chvíli ocitla ve výchovném ústavu byla svěřena do péče otce, který se výchovy dcery ujal pevnou rukou. Vedl ji ke vzdělání a pomohl tak vyniknout jejímu talentu.

Oprah si hrála na moderátorku už jako malá holčička. Zpovídala třeba vrány na plotě nebo panenky z kukuřičného šustí. V osmnácti se stala nejmladší reportérkou v regionální redakci televize CBS. Jako první černoška moderovala hlavní televizní zpravodajství a od té doby už z obrazovky nezmizela. Ve své talkshow, která se stal po 25 let nejslavnějším svého druhu na světě, šla až na dřeň. O lidských problémech, úzkostech a traumatech mluvila i před desítkou milionů diváků naprosto otevřeně. Nevyhýbala se žádným námětům ze života a dbala na to, aby se pořad nestal bulvárním, ale zůstal nápomocným. Mezi její hosty patřili i Bill Clinton, Barack Obama nebo Joe Biden. 

Oprah založila školy a internáty pro dívky v Africe, kde se sama podílí na dálkové výuce. Zasadila se například také o to, aby byl na internetu zveřejněn seznam lidí odsouzených za zneužívání dětí. Oprah žije s dlouhodobým partnerem Stedmanem Grahamem. Jejich vztah je vyrovnaný, harmonický a bezdětný. „Kdybych měla děti, tak by mě asi nenáviděly. Zřejmě by skončily v podobném pořadu, jaký dělám já, a povídaly o mně, protože něco v mém životě by kvůli kariéře a slávě trpělo, a zřejmě by to byly právě děti,” vyjádřila se pro Hollywood Reporter.