Rok po druhém filmu se diváci dočkali dalšího setkání s upíry a vlkodlaky ve snímku Twilight sága: Zatmění

Rok po druhém filmu se diváci dočkali dalšího setkání s upíry a vlkodlaky ve snímku Twilight sága: Zatmění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Edward s Bellou jsou opět šťastně spolu a vše se pomalu vrací do starých kolejí. Bellinu radost kazí jen to, že se s ní nejlepší přítel Jacob odmítá bavit. Edwarda zase děsí Viktorie, která prahne po pomstě a krvi jeho životní lásky. A v nedalekém Seattlu začnou záhadně mizet lidé.

Bella a Edward jsou opět spolu. Nemají před sebou žádná tajemství a jejich láska jen kvete. Jenže Bella se trápí, jelikož její nejlepší přítel Jacob s ní nechce mluvit. Zlobí se na ni, že odpustila Edwardovi, že ji opustil a nyní se k ní vrátil. Její otec také není nadšený tím, že se Edward vrátil, a snaží se Bellu donutit, aby se dál vídala s kamarády, kteří ji podrželi, když byl Edward pryč.

K tomu všemu má Alice předtuchy, ve kterých se objevuje nebezpečí pro Bellu. Viktorie se totiž stále snaží Bellu zabít, aby se pomstila za smrt svého druha Jamese. K tomu všemu v nedalekém Seattlu se až příliš často ztrácejí lidé a jsou vražděni nevinní lidé na ulicích. Ve zprávách mají strach z války gangů, ale Cullenovi tuší, že jde o nově stvořené upíry, kteří mají vytvořit armádu. Ale Alice nevidí, kdo je stvořil a za jakým účelem.

Kristen Stewart
Kristen Stewart | Zdroj: DenisMakarenko / Depositphotos

Zajímavosti z natáčení

Chris Weitz byl tak zaneprázdněn natáčením Twilight ságy: Nový měsíc (2009), že odmítl možnost režírovat tento film. Štafetu převzal David Slade. Režisér David Slade původně sérii Stmívání odsuzoval a mimo jiné řekl, že by se k takovému blábolu ani nepřiblížil. Brzy nato mu byla režie třetího dílu nabídnuta a ze dne na den otočil. Své předchozí vyjádření komentoval tím, že si jen dělal srandu. Tvůrci zvažovali na post režiséra také Paula Weitze nebo Drew Barrymore.

Podle Roberta Pattinsona (Edward Cullen) byl kvůli cenzuře kladen důraz na to, aby v žádné scéně nebyly vlkům vidět genitálie.

Třetí díl během půlnoční premiéry vydělal 30 milionů, čímž překonal předchozí film z roku 2009 s 26 miliony. Tržby ze severoamerických kin byly 300,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 698,5 milionu dolarů, čímž se stal šestým nejvýdělečnějším filmem roku 2010.

Stejně jako v předchozím filmu, i zde tvůrci použili CGI animaci k zobrazení vlčí smečky. Většinou byli vlci jednoduše animovaní, i když v jedné scéně s Jacobem a Bellou hrál vlka sám Taylor Lautner, který měl na sobě šedou kombinézu s kapucí, aby neodrážel moc světla. Dodatečně byl Lautner vizuálními efekty upraven na vlka.

Kristen Stewart prozradila, že kdyby byla ve skutečném životě na Bellině místě, ukončila by svůj románek s Edwardem Cullenem. Zatímco svět jednomyslně ocenil vztah Belly a Edwarda, Stewart měla na věc jiný názor jiný názor a poukázala na panovačnou povahu postavy Roberta Pattinsona, která jí silně vadila.

Během svých tiskových turné Kristen Stewart hodně mluvila o své roli a poznamenala, že byla kritizována za své náladové herectví na plátně. Při vysvětlování důvodu, který za tím stojí, Stewart zdůraznila, že byla zádumčivá, naivní a nemotorná proto, aby udržela interpretaci Belly věrně tak, jako je Bella zobrazena v knižní sérii. Jinak by herečka nikdy nesouhlasila se zápletkou, kde Edward rozhoduje o Bellině životě jejím jménem.

Film je ve vysílání 15.5. večer na Prima Max.

Zdroje článku: