Ženy v pokušení nebo Ulice? Lenka Vlasáková zazářila v obojím

Ženy v pokušení nebo Ulice? Lenka Vlasáková zazářila v obojím
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Lenka Vlasáková je ve svém oboru považována za velkou profesionálku a jde z role do role. Jsme už zvyklí, že její výkon je vždy perfektní, a nemůžeme jí toho moc vytknout. V poslední době asi nejvíc zazářila ve filmu Ženy v pokušení, který se stal velkým diváckým hitem.

U některých herců jsme zvyklí, že si vybírají především ověřené režiséry a chtějí, aby jejich postava byla dobrá, a nezkazili si kvůli ní pověst. Právě proto někteří zarputile odmítají nabízené role do nekonečných seriálů, protože by to bylo něco pod jejich úroveň.

Lenka Vlasáková dlouhou dobu působila dost podobným dojmem. Štáb Ulice ji uháněl poměrně mnoho let a nabízeli jí jednu roli za druhou. Ale ona je pokaždé poslala pryč, neměla zájem. Až jednou konečně kývla – na roli Kateřiny Nekonečné.

Cirkusácká rodina

Fakt, že Vlasáková do Ulice nastoupila až po dlouhém přemlouvání, ale nebyl prý způsoben tím, že by takovým typem seriálu pohrdala. Údajně neměla čas, protože měla až příliš rozjednaných a naplánovaných projektů. Když se jí konečně uvolnilo místo v hereckém kalendáři, zkusila velkou změnu – a přišla do nekonečné Ulice.

Objevila se tu docela nečekaně, a to jako matka jedné z už zavedených postav, Libušky Nekonečné. Ta se tam už nějakou dobu objevovala se svou sestrou Theou a najednou za nimi přijel zbytek jejich rodiny – matka Kateřina, otec Boris (hrál ho Andrej Hryc), a dokonce i dědeček Boris (ztvárněný Lubomírem Lipským).

Šlo o jednu velkou, potulnou rodinu, která se živila vystupováním v cirkusu, a tak bylo od samotného počátku jasné, že půjde spíš o epizodní postavy, které se nezdrží moc dlouho, a jen co trochu zamíchají dějem seriálu, „odvandrují“ zase dál.

Pozitivní jako vždy

Lenku Vlasákovou si diváci v její nové roli okamžitě zamilovali. Působila totiž stejně upřímně, pozitivně a mile jako ve všech svých ostatních snímcích. I když tu hrála cirkusačku, měli jsme ji hned rádi. Ostatně, její blízký vztah s Libuškou nikoho nenechával na pochybách, že jde o milující maminku. Když se pak ukázalo, že Libuška i Kateřina jsou těhotné, diváci se dojali málem k slzám a jejich společné těhotenství prožívali s nimi.

Ani věštění z koule Kateřině nijak nepošramotilo pověst. Nikdo ji totiž nepovažoval za podvodnici a lhářku. Naopak, snažila se být k lidem vždycky milá a říct jim něco hezkého, poradit jim, pomoct jim najít lepší cestu jejich životem. A tak když rodina Nekonečných zase odcestovala a ze seriálu definitivně zmizela, mnoha divákům se začalo na chvíli dokonce i stýskat.

Skvělá herečka

Pro herečku to byla ideální zkušenost a určitě jí účinkování v Ulici nijak neubralo na přízni diváků. Naopak – i když tam hrála jen chvíli, na její roli si mnozí dodnes vzpomenou.
Vlasáková už se do Ulice asi nikdy nevrátí – je to pro ni uzavřená kapitola.

Točí dál a jde z filmu do filmu. Ale i tak ji mnoho z nás bude mít dál spojenou hlavně s jednou postavou – s Helenou z Žen v pokušení, kde si skvěle notovala s Vojtou Dykem. Společně z běžného filmu udělali hit, který se pořád často vysílá a diváci si k němu vždycky rádi sednou.