Oblíbená Lenka Vlasáková si v seriálu Jitřní záře zahrála sveřepou sociální pracovnici

Oblíbená Lenka Vlasáková si v seriálu Jitřní záře zahrála sveřepou sociální pracovnici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lenka Vlasáková, která oslavila nedávno kulatiny, je považovaná spíše za umělce tíhnoucího ke svobodnému životu. Proto je docela překvapením, že herečka se nepovažuje za rebela a auru alternativní bytosti popírá.

Tvrdí, že ve svém skutečném životě funguje v systému velice spolehlivě a proti ničemu neprotestuje.

Role sociální pracovnice, která šla hlavní hrdince „po krku“, jí tak nebyla nijak výrazně cizí ani protivná.

Dokonce by si ani nedokázala představit žít takovým způsobem jako mladá rodina v seriálu. Lenka popisuje, že takový život má z jejího pohledu i odvrácenou tvář. Když se zamyslí nad tím, že by takový život měla žít, tak by se snažila ze systému vystoupit úplně, a tím pádem by se musela oprostit i od peněz, od sociálních dávek.

To vidí trochu jako negativní rysy seriálových postav, které si ze života mimo systém vybraly jen to, co se jim hodilo a co pro ně bylo pohodlné. Ze systému, který odsuzovaly, si klidně braly peníze, ale vůbec nic do něj zpět nevkládaly.

Na druhou stranu i ona je zastáncem svobodné volby každého člověka. Na scénáři se jí líbí hlavně rozporuplnost tématu a poukazuje na to, že rodina, která bojuje proti systému, si paradoxně vybudovala vlastní systém, na kterém trvá a nechce z něj vystoupit. Z jejího pohledu je tedy seriál spíše bojem jednoho velkého systému s jedním malým než prosazování svobody proti systému.

Lenka Vlasáková je kromě úspěšné a oblíbené herečky také zasloužilá matka čtyř dětí a snaží se být co nejvstřícnější a nejtolerantnější a vychovává děti především k samostatnosti. Dětem poskytuje maximální důvěru a věří, že jejich rozhodnutí jsou správná.

Sama musela ohledně výchovy dětí prorážet celou řadu předsudků a považuje se za průkopnickou generaci, která bojovala o věci, které jsou dnes už běžné, jako je například otec u porodu. Pro své děti zvolila alternativní základní vzdělání a už teď vidí, že jsou mnohem kreativnější a svobodnější než jejich vrstevníci, kteří prošli běžnou výukou.

Zdroj článku: