Ulice dnes večer na téma očkování – podle Gábiny dobrý nápad, podle Mastného zbytečný risk

Ulice dnes večer na téma očkování – podle Gábiny dobrý nápad, podle Mastného zbytečný risk
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo má pravdu? Ten, kdo chce včasným očkováním zamezit budoucím problémům, anebo ten, kdo považuje látku s možnými vedlejšími účinky za zbytečně riskantní? Gábina mává svými argumenty, Mastňoch jí oponuje. Jejich debata se zvrhne v ostrou hádku…

Gábina se smíří s Jirkou, ale s tátou se pohádá

Šíma je ráno poněkud bez nálady, ale vysvětlí mámě, proč tolik toužil jet do Berlína. Řekne jí, ať se na Jirku nezlobí, protože se mu jen snažil pomoct. Gábina uzná, že mohla být včera o něco přístupnější a nechat si to nejdřív vysvětlit. Když za ní Jirka přijde do salonu, aby se omluvil, namítne, že omlouvat by se měla spíš ona. Usmíří se.

Mastný se zatím ze včerejší hádky Gábiny a Jirky raduje. Věří, že jeho dcera konečně prohlédla, co je Herman za chlapa. Stále se mu touží pomstít, ale Milena by uvítala příměří. Bylo by přece lepší, kdyby spolu konečně všichni vycházeli.

Když Mastný daruje Šimonovi šachy a pokouší se ho naučit pravidla královské hry, mimoděk vyjde najevo Gábinina snaha přimět syna k očkování. Radek nechápe, proč by měl chlapec zbytečně riskovat vedlejší účinky. Očkovat by se měly ženy, kterým je to primárně určeno, a ne muži! Mastný a Gábina mají každý svůj názor a dost ošklivě se kvůli tomu chytnou. Do jejich hádky navíc vejde Jirka. Gábina by ráda znala i jeho pohled na věc, ale on se zdráhá do debaty zasahovat. Po včerejšku si není jistý, nakolik může mluvit do rodinných záležitostí.

Mastný a Gábina mají každý svůj názor a dost ošklivě se chytnou. zdroj: Tv Nova

Iva chce vzít Anežku ke gynekologovi

Debata o očkování proti HPV viru zasáhne také Ivu. Zvažuje, zda by tuto možnost neměla probrat s vlastními dětmi, a při té příležitosti ji napadne, že Anežka je už dost velká, aby začala chodit ke gynekologovi. Dívku tato skutečnost nemile překvapí a okamžitě prohlásí, že pokud musí opravdu k někomu docházet, měla by to být žena. Společně s mámou tedy projdou recenze na internetu, aby vybraly ideální doktorku.

Kromě toho Iva stále řeší neodbytného Kaštana, který by chtěl nadále využívat jejích masérských služeb. Iva se ho pokusí odradit tím, že je pouhá masérka, zatímco on vzhledem ke svým bolestem potřebuje spíše fyzioterapeuta.

Prokopa čeká nepříjemná zpráva z nemocnice

Prokop je ve funkci ředitele sotva den a už zavádí nové pořádky. Plánuje pravidelné schůzky ráno před vyučováním každé pondělí, což se nezamlouvá ani Otovi, ani Magdě. Proč by měli stávat dřív, než je nutné, a debatovat o událostech předchozích dní?

Začnou si z Prokopa dělat legraci, protože podle nich všechno přehání, ale akorát ho tím naštvou. Prokop by si totiž přál, aby ho lidi brali naopak vážně, a doufá, že mu k získání respektu dopomůže kravata. Když se o tom s Magdou dohaduje, zazvoní mu telefon. Volají z nemocnice, že jeho tatínek upadl a udělal si něco s kotníkem. Dokonce byl nucen podstoupit operaci. Od té chvíle má Prokop úplně jiné myšlenky. Rád by za tátou co nejdříve zajel a zjistil, co se vlastně stalo.

Zdroj článku:
  • Autorský text