Když otravnost převáží nad sympatií: Nejvíce nesnášené postavy populárních seriálů

Když otravnost převáží nad sympatií: Nejvíce nesnášené postavy populárních seriálů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na každou sympatickou a oblíbenou seriálovou postavu připadá minimálně jedna, kterou diváci nemůžou vystát. Ty nejotravnější postavy si sice seriáloví fanoušci snáz pamatují, ale o to víc je nesnáší.

Bill Compton: Pravá krev

Jakožto přítel hlavní hrdinky Sookie si upír Bill Compton zasluhuje sympatie diváků, správně? Špatně! Kvůli Billovi se Sookie vícekrát ocitne v ohrožení života a jednou ji sám málem zabije. Navíc se s ní neostýchá manipulovat, takže když vztah mezi nimi skončí, oddechne si nejenom Sookie, ale i její fanoušci.

Craig Middlebrooks: Odbor městské zeleně

Sitcom Odbor městské zeleně má mnoho milovaných postav, leč Craig mezi ně nepatří. Jde o jednu z těch postav, které diváky rozčilují, kdykoliv se objeví na scéně. Craig svou pracovní pozici využívá k tomu, aby neustále hlasitě prosazoval své názory, a je mu jedno, že znepříjemňuje život ostatním.

Henry Mills: Bylo, nebylo

Henry doplácí na syndrom otravného dítěte, který postihuje nejeden seriál i film. Díky němu se hlavní hrdinka Emma dostane do pohádkového městečka Storybrooke a Henry všechno ví, kuje pikle a v seriálu je hlavně proto, aby chrlil informace, které diváci potřebují vědět. Jinak by byli zmateni z toho, co se to vlastně děje. Naštěstí v postupujících sériích hraje v příběhu menší roli a seriál se soustředí na jiné, daleko zajímavější postavy.

Joffrey Baratheon: Hra o trůny

Hra o trůny má více otravných postav. Některé diváky rozčiluje Sansa svou naivitou, jiné Daenerys poté, co v poslední sérii zešílí. Ale jedna z postav, kterou všichni nenávidí svorně, je Joffrey, egoistický a krutý král, který týrá ostatní, například již zmíněnou Sansu. Jeho náhlá smrt v seriálu tak na rozdíl od jiných postav potěšila.

Michael Scott: Kancl

Michael se postupem času uklidnil, ale zejména v první sérii byl na zabití. Typ šéfa, který si myslí, že je zábavný a ví všechno nejlépe. Aby toho nebylo málo, je bezohledný a sobecký. V seriálu jsou Michaelovy eskapády zábavné, ale v reálném životě by s ním alespoň ze začátku nikdo nevydržel.

Ross Geller: Přátelé

Přátelé jsou jedním z nejoblíbenějších sitcomů všech dob, ale na každé jabloni se najde červivé jablko. Pokud tuto metaforu vztáhneme na postavy, v Přátelích to byl Ross. Nejenže mylně věřil, že si zaslouží všechno, co chce, a stěžoval si, když se to nestalo, ale také byl sobecký, arogantní a myslel si, že mu Rachel padne kolem krku a bude ho milovat prostě proto. Navzdory všem jeho nedostatkům Ross přece jenom na konci dostane ženu, kterou chce, což dokazuje, že scenáristé nehrají vždycky fér.

Sheldon Cooper: Teorie velkého třesku

Sheldon je sice jednou z hlavních postav, ale jeho excentrické, pedantické chování dohání k šílenství nejenom diváky, nýbrž kolikrát i jeho přátele. Sheldon nemá žádné ponětí o tom, kdy se vůči ostatním chová netaktně, s gustem uráží jiné lidi a ve stejnou dobu si všechno bere osobně, zejména pokud má dojem, že někdo podceňuje jeho inteligenci. Jde o karikaturu opravdu inteligentního vědce s EQ na hranici nuly.

Herci ze seriálu Teorie velkého třesku
Herci ze seriálu Teorie velkého třesku | Zdroj: TV Nova

Ted Mosby: Jak jsem poznal vaši matku

Ted příběh vypráví, takže v nejednom případě svou povahu vylepšuje, ale i tak nejdou jeho chyby přehlédnout. Nejenže se Ted pokoušel získat ženy, které o něj neměly zájem, ale také měl tendenci na všech hledat povahové nedostatky, jenom sám na sobě ne. Mnohé diváky rozhořčil i konec seriálu, kdy se Ted znovu chce vrátit k Robin, ačkoliv jejich vztah už několikrát skončil neúspěchem.

Will Schuester: Glee

Will Schuester je názornou ukázkou, že ne vždycky je hlavní postava sympatická. Sice získává plusové body za to, že oživí pěvecký klub, kde se mohou scházet outsideři, ale ve stejnou dobu Will ve škole řeší své citové komplexy a nedokáže přijmout, když mu jeho kolegyně naznačí, že není připravená si s ním něco začít. Ani nemluvě o tom, že oblíbenou Willovou činností, kromě zpěvu a tance, je často si na něco stěžovat.

Rachel Berry: Glee

Glee ještě na okamžik zůstaneme. Will měl své silné chvilky, ale primadona Rachel byla to největší zlo, aspoň dle vnímání mnoha diváků. Neurotická Rachel chtěla vždycky být nejlepší a vztahovat na sebe pozornost okolí. Pokud by to bylo na ní, nikdy by svým pěveckým kolegům nedala šanci zazářit.