Dnes v Ulici: Ztracené dítě, partnerská hádka a zatvrzelý profesor

Dnes v Ulici: Ztracené dítě, partnerská hádka a zatvrzelý profesor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Chris se babičce ztratí během návštěvy aquaparku. Jistě by se to nestalo, kdyby byli rodiče s ním. Franta si ale nedá říct – nechce se přesouvat do Amsterodamu, když má v Praze studium a práci. Jeho neústupnost frustruje Skyler, podobně jako ta Kalinova trápí Magdu a teď už i Prokopa.

S Chrisem jsou zase problémy. Ztratí se v aquaparku

Bára si dodá kuráž a ve snaze zvládnout jakousi osobní výzvu zamíří do bistra, kde se setká s Aničkou. Ta ji nejdřív mile pozdraví, ale rychle pochopí, že dívka sem nepřišla na kus přátelské řeči, nýbrž jako prostá zákaznice, která nemá o bratříčkování zájem. Rozpačitě si řeknou „dobrý den“, jako by si byly úplně cizí. Bára totiž tuší, že Anička o Frantově nevěře dávno věděla. Iva věří, že to není zlá ženská. Dá se ale asi pochopit, že k ní teď Bára necítí žádnou velkou náklonnost.

Skyler pozve Aničku na večeři a nezapomene si postěžovat, že včera našla Bářinu zbloudilou ponožku. Není to poprvé, co v bytě narazila na nějakou Bářinu zapomenutou věc. Začne hned Báru pomlouvat, jaká je to prý bordelářka. Skyler v podstatě nedělá nic jiného, než že po ní stále poklízí. Navíc to vnáší zbytečné dusno mezi ni a Františka, který je až příliš hodný, než aby proti Báře vznesl jediné špatné slovo.

On a Skyler si nicméně brzy najdou jiný důvod k pořádné hádce. Malý Chris se totiž ztratí v aquaparku, kde byl na výletě s babičkou Justine. Frantovi a Skyler nezbývá než trnout hrůzou a v napětí čekat na jakékoli nové zprávy. Anička vymýšlí všelijaké černé scénáře a rozhodně tím situaci neusnadňuje. Skyler a František ale přesto doufají, že se chlapec někde schválně schoval. Určitě zase trucuje kvůli tomu, že nemá rodiče nablízku. Skyler ví, že to není správné. Měla by být v Amsterodamu s ním, ale zároveň nedokáže přesvědčit Frantu, aby se vykašlal na školu i práci a okamžitě s ní odjel za synem.

Bára se ještě z rozchodu s Frantou nevzpamatovala.
Bára se ještě z rozchodu s Frantou nevzpamatovala. | Zdroj: TV Nova

Ani Prokopovi se nepodaří Kalinu přesvědčit

Protože Magdina slova u Kaliny nepadla na úrodnou půdu, rozhodne se Otík zapojit do akce Prokopa. Toho by jakožto zástupce ředitelky mohl Mojmír brát vážně. Ale bohužel – nestane se tak. Prokop se kolegovi pokusí promluvit do duše. Ví, že dnešní děti nejsou hloupé, jen na ně zkrátka neplatí přísnost. Je potřeba se více snažit a něčím je zaujmout. Kalina se hájí tím, že dle svých ověřených metod postupuje už padesát let. Najednou to není správné? Snad by se hodilo je po padesáti letech trochu oprášit, míní Prokop. Jenže Kalina se paličatě drží vlastního přesvědčení. O problému bude asi nutné informovat paní ředitelku…

Zdroj článku:
  • Autorský text