Pozor na to, Prokope! Magdě už asi tikají biologické hodiny. Zatouží po svatbě a dětech?

Pozor na to, Prokope! Magdě už asi tikají biologické hodiny. Zatouží po svatbě a dětech?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prokopa trápí, že spolu s ředitelským křeslem přišel o možnost o všem rozhodovat. Navíc se zase začne poměřovat s Mirkem, jenž se nečekaně vrátil do Ulice. Na základě různých signálů pak dospěje k názoru, že Magda prahne nejen po společném bydlení, ale i po vlastní rodině.

Kdy už spolu Magda a Prokop začnou bydlet?

Vztah Magdy a Prokopa byl od začátku jako na horské dráze. Chvíli se hádali, pak zase vášnivě usmiřovali. Ani dnes to mezi nimi není ideální, občas mívají na věci různý názor a ani jeden z nich není ochoten ustoupit. Jsou to paličáci, skálopevně přesvědčení o vlastní pravdě. Přesto je jejich láska dostatečně silná, aby každou překážku překonala. Alespoň zatím tomu tak bylo. Nový rok však s sebou přináší nové výzvy.

Jedno z Magdiných předsevzetí by jistě mohlo být posunout se ve vztahu s Prokopem někam dál. Ostatně jí všichni neustále připomínají, jak je to zvláštní, že spolu už dávno nebydlí. Otíkovi to nejde na rozum, v Ireně to vzbudilo údiv, dokonce i Mirek se po nečekaném návratu diví, že si Prokop a Magda drží dva byty a vzájemně se navštěvují. Ačkoli je pravda, že ještě víc se podivuje tomu, že spolu ti dva vůbec vydrželi. Byl přesvědčený, že to Prokop pokazí, že si nebude Magdy dostatečně vážit, a nakonec se rozejdou.

Nastane někdy vhodná chvíle ke změně?

Pravda je, že Prokop toho měl poslední dobou nad hlavu. Když byla Irena v Peru, velel celé škole a byl nucen čelit vskutku nepříjemným výzvám. Nejdříve záležitost s marihuanou ve třídě, vzápětí intoxikace tří děvčat a na závěr to nejhorší – Šimonova drsná šikana ze strany Romana a Viktora.

Ovšem i kdyby nebylo všech těch nevhodných okolností, stejně by se Prokop do společného bydlení s Magdou nehrnul. Dosud neměl s nikým vážný vztah a představa tak velkého závazku ho upřímně děsí. Magda pro něj měla pochopení, sama se kdysi společného bydlení obávala. Během soužití s Mirkem si však uvědomila, že vlastně není čeho se bát. Že jí naopak vyhovuje s někým sdílet společný prostor, prožívat všední starosti a zkrátka nezůstávat sama.

Prokop s Magdou
Mají Prokop a Magda shodné představy o budoucnosti? Zdroj: TV Nova

Magda s Irenou hodně prožívá její těhotenství. Co z toho plyne?

Téma sestěhování začne Magdu znovu nahlodávat, zatímco Prokop myslí jen na to, jak by mohl podpořit svůj kariérní růst. Rozhodovat o důležitých věcech jakožto ředitel se mu zalíbilo a pozice zástupce, do níž se po Irenině příletu musel vrátit, už mu nevyhovuje. Nemá žádnou svobodu se projevit a zmodernizovat školu, jak by si přál.

Magda naproti tomu obdrží atraktivní pracovní nabídku od mladého starosty Hložánka. Ten aktuálně shání koordinátorku pro komunitní centrum. Magdu by ani nenapadlo uvažovat o odchodu ze školy, kde to má ráda, ale souhlasí, že Jirkovi vypomůže coby dočasná brigádnice.

Vedle toho stihne podporovat Irenu, která se momentálně vyžívá v radostech požehnaného stavu. Prokopovi neunikne, jak s ní Magda její těhotenství prožívá, a začne si klást nevyhnutelné otázky, zda jeho přítelkyně vedle společného bydlení neprahne také po svatbě a dětech. Byl by vůbec schopen jí to všechno dopřát? Nebo má o jejich vztahu docela jiné představy?

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text