Dnes v Ulici: Franta se sejde s Bárou. Skyler se na něj ale naštve kvůli něčemu jinému

Dnes v Ulici: Franta se sejde s Bárou. Skyler se na něj ale naštve kvůli něčemu jinému
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Franta nechce Báru ztratit, ale těžko se jí může divit, že s ním už netouží mít nic společného. Skyler si přeje trávit víc času se synem a nepochybuje, že to bude konečně možné, jakmile Franta dodělá bakaláře. Že by možná chtěl pokračovat v magisterském studiu, si vůbec nepřipouští.

Franta a Skyler se chytnou kvůli studiu

Skyler neměla moc věcí, a tak se k Františkovi stihla přestěhovat poměrně rychle. Dnes půjde vrátit klíče od starého bytu a potká se s Aničkou, kterou nepříjemně zaskočí zprávou, že Franta zřejmě přeruší studium poté, co dodělá bakaláře.

Skyler vůbec nepočítá s tím, že by pokračoval na magistra. Očekává, že se přizpůsobí jejím potřebám a vrátí se s ní za Chrisem. Anička docela kouká a František upřímně řečeno taky. Oznámí Skyler, že nevidí důvod, proč by nemohl školu dodělat. Docela ji tím naštve. Jako kdyby se v oboru neuchytil i bez magisterského studia, záleží přece hlavně na tom, jestli něco umí. A Chris by pro něj měl být důležitější než škola! Že by se na idylické obloze našeho staronového vztahu objevily první bouřkové mráčky?

Skyler už se po Chrisovi stýská. Zdroj: TV Nova

Rozhřešení Bára Františkovi tak snadno nedá

Bára se zajde podívat na byt ke slečně, kterou jí doporučil Bruno. Ukáže se, že se také jmenuje Bára a před měsícem se rozešla s přítelem. Jaká náhoda! Je to ale sympatická holka. Když jí odpadne původní zájemkyně, Bára neváhá a nabídku společného bydlení přijme. V Coolně pak poděkuje Brunovi, že jí takhle pomohl, a vzápětí se sejde s Frantou, který si s ní chce už od minulého týdne promluvit. Vyleze z něj, že ho mrzí, jak jí ublížil, a že je skvělá, ale Bára ho rychle zarazí. Tyhle kecy netouží poslouchat. Když jí dojde, že přišel jen proto, aby ulevil špatnému svědomí, sebere se a odkráčí.

Šimon chce jet na taneční soutěž. Gábina se ho zdráhá pustit

Valerie pozve Šimona na taneční závody ve středu v Mladé Boleslavi. Navíc mu výrazně zlepší náladu zprávou, že se rozešla se svým klukem. Šímovi svitne nová naděje, a tak začne dělat všechno, co je v jeho silách, aby ho máma na tu soutěž pustila. Dovedně předstírá učení a doufá, že si nažene plusové body. Gábina mu mezitím domluví doučování u studentky matematiky a fyziky, které by mělo probíhat v pondělí, a právě také ve středu. Nechá se máma nakonec obměkčit a pustí syna na výlet, nebo bude přísná a nekompromisní?

Prokop shání peníze, kde se dá – i u Mirka

Magda by v komunitním centru ráda zřídila včelí úly, ale neví, kde vlastně začít. Na radu Otíka požádá o konzultaci Tomáše Jordána, který jí poněkud vezme vítr z plachet. Prokop ve své snaze o získání peněz od sponzorů zatím není o moc úspěšnější.

Napadne ho, že by mohl o příspěvek požádat některé movitější rodiče, ale Landová mu to zatrhne. Nehodlá riskovat, že toho pak dotyční rodiče zneužijí a budou požadovat úlevy pro děti. Naštěstí Prokop dostane ještě jeden nápad – poprosit o sponzorský dar Mirka. Sejde se s ním v krámku, kam náhodou dorazí také Magda, aby si koupila kávu. Mezi ní a Prokopem je to stále na bodu mrazu. Ani jeden se nechce druhému omluvit a změnit názor na společné bydlení.

Zdroj článku:
  • Autorský text