Kde všude můžete vidět Elišku Bašusovou, představitelku Báry Klímové z Ulice?

Kde všude můžete vidět Elišku Bašusovou, představitelku Báry Klímové z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci TV Nova znají Elišku Bašusovou hlavně jako Báru Klímovou z Ulice. Mladá a talentovaná herečka však zazářila i v dalších seriálech. Kromě toho zdobí jeviště několika pražských divadel. V jakých rolích a kde ji můžete aktuálně vídat?

Kdo je Eliška Bašusová?

Eliška Hanušová Bašusová se narodila 12. dubna 1995 (27 let) v Praze a do povědomí diváků se dostala jako sympatická a milá Bára Klímová z Ulice. Herečka je dcerou Miroslava Hanuše, jenž v Ulici hraje Tondu Hložánka. V roce 2021 společně vystoupili v Show Jana Krause. V létě 2020 se Eliška vdala za svého přítele Kryštofa Bašuse a v březnu 2021 mu porodila syna, což se samozřejmě odrazilo i na jejím působeníUlici. Tvůrci museli její postavu na čas uklidit na prestižní fotografickou stáž v Bruselu.

Jak šel čas s Bárou Klímovou…

Když se Bára Klímová objevila v Ulici poprvé, byla nadanou studentkou fotografie, která podobně jako Jana Rytířová utrpěla trauma zásluhou Radima Mareše. Na pohled úspěšný manažer měl temné stránky – sliboval perspektivním děvčatům zářivou kariéru, ale nakonec je jenom zneužíval, což byl bohužel také případ Báry. Ta se s pomocí Jany a poctivé advokátky Elen Mrázové pustila do boje za spravedlnost a podařilo se jí dostat Mareše do vězení. Z nepříjemného zážitku s ním si však odnesla hluboké šrámy na duši a jen těžko si hledala cestu k mužům. Překonat strach a psychické problémy jí pomohl až trpělivý František, jenž se do ní zamiloval.

Eliška Bašusová jako Bára Klímová v Ulici. Zdroj: TV Nova

V nejnovějších dílech Ulice Bára ustavičně někam cestuje. Doma chvilku neposedí, což už jí trochu vyčítá i maminka Iva. Nedávno Bára dorazila z měsíčního pobytu v Izraeli, kam odletěla s rodinou svých zaměstnavatelů. Hlídala tam jejich malého synka. Hned po návratu domů se dozvěděla, že Franta a Skyler chtějí odjet do Amsterodamu za Chrisem, a tak navrhla, že pojede s nimi.
Poslední dobou se tedy opravdu nezastaví. A to ještě netuší, proč mezi Frantou a Skyler panuje tak napjatá atmosféra. Je možné, že Skyler na Báru žárlí? Ale Franta to má se svou bývalou přítelkyní přece už dávno vyřešené! Nebo snad ne? Dozví se Bára o jeho nevěře?

Talentovaná seriálová i divadelní herečka

Ulice není jediným seriálem, kde můžete vídat Elišku Bašusovou. Zahrála si rovněž postavu Zory v seriálu Život a doba soudce A. K., objevila se v seriálech Ochránce a nejnověji Případy 1. oddělení.

Kromě toho ji najdete hned na několika pražských divadelních scénách, např. na prknech Divadla na Fidlovačce, Divadla Palace, Studia 2 nebo v několika představeních Divadla v Celetné. Tam září mj. jako Roxana v Cyranovi po boku Martina Hofmanna, infantka Estrella v představení Život je sen či jako Anežka v Roku na vsi bratří Mrštíků.

Eliška Bašusová se odmalička věnovala sólovému a sborovému zpěvu i tanci, od klasického baletu přes moderní tance až po street dance. Po absolvování pražského gymnázia zamířila na DAMU, kde zvolila obor alternativního a loutkového herectví. Ještě během studií byla několik let členkou novocirkusového uskupení Chůdadlo.