Radek Mastný se ukáže u Gábiny doma, utekl snad z vězení?

Radek Mastný se ukáže u Gábiny doma, utekl snad z vězení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Van Ruyterovi mají za to, že o Chrise není v Praze dobře postaráno. Odvezou ho zpátky do Amsterdamu? Miloš najde způsob, jak naprosto připravit Justine o řeč. Slova dojdou i ublížené Vandě, která si zvýšené nájemné vyloží jako útok na svou osobu. Radek Mastný bude dnes propuštěn do domácího vězení.

Van Ruyterovi si chtějí odvézt Chrise

Franta je nemile překvapen, když mu van Ruyterovi oznámí, že vlivem všech velkých životních změn se jeho syn Chris začíná chovat nepředvídatelně a má problémy ve školce. Chlapec potřebuje stabilitu, jistotu a řád, a tak Justine a Jean-Claude trvají na tom, aby s nimi žil v Amsterdamu.

Tam to zná koneckonců nejlépe, má tam školku i zázemí, zatímco tady v Praze mu nezodpovědná Skyler nezajistila vůbec nic. Bára s jejich návrhem souhlasí, což Frantu ještě víc vytočí. Těšil se, že bude mít konečně synka u sebe a nechce ho zase posílat pryč. Anička, jíž teď v bistru ubylo hodně práce, se nabídne, že mu s péčí o Chrise pomůže. Právě to nakonec Justine a Jeana-Clauda přesvědčí, aby nápadu Franty dali šanci.

Miloš anglickým veršotepcem

Během rodinné debaty v hospodě si Justine odskočí ven zakouřit a nečekaně narazí na Miloše. Ten si na ni počíhá, aby jí mohl přednést svou novou báseň, kterou napsal jen pro ni – a navíc v kostrbaté angličtině! Justine vůbec netuší, jak by měla reagovat, a tak lísteček s rozpačitým úsměvem přijme. Jakmile Miloš odejde, Justine se vrátí do hospody, kde básničku ukáže Aničce a Frantovi. Anička neví, jestli má Miloše zabít nebo ho napráskat Evě. Franta jen stěží zadržuje smích. Nakonec se Milošově bizarní poezii zasmějí všichni tři.

Adam si potyká se sestřičkou Jarkou

Blanka donutí Adama, aby k ní přišel na zubařskou prohlídku. Při té příležitosti se mladík zapovídá se sympatickou sestřičkou Jarkou, jejíž profil pak náhodou objeví na seznamce. Potykají si a Adam se už teď může těšit, že se v pondělí znovu setkají, ačkoli důvod k tomu nebude příjemný – máma totiž zjistila, že má kaz, a tak mu hodlá vrtat zub.

Evžen se zkrátka snaží Vandu vyštípat z domu, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vanda vnímá zvýšené nájemné jako pomstu

Evžen se obrní trpělivostí a zajde za Vandou kvůli nájmu. Ta se vůči nenadálému dvacetiprocentnímu zvýšení samozřejmě prudce ohradí. Buď, ale může cenu akceptovat, nebo si najít jiné bydlení. Těžko však někde nalezne levnější. S těmi slovy se s ní Evžen rozloučí a ona mu prakticky práskne dveřmi před nosem. Během dne si Vanda postěžuje Luďkovi, který by rád věděl, zda byl nájem zvýšen pouze jí, anebo všem. Zeptá se Adama, ale ten zatím o zvyšování nájmů nic neslyšel, takže je to podle Luďka jasné. Evžen se zkrátka snaží Vandu vyštípat z domu!

Mastný je doma z vězení

Milena dnes u Gábiny uspořádá menší oslavu, protože Radek Mastný je propuštěn do domácího vězení. Má nicméně omezené vycházky a přísně daný režim, který musí dodržovat. Kdykoli ho můžou přijít zkontrolovat a on by se nerad vrátil do basy, počíná si tedy velmi zodpovědně a nechce ani pít alkohol.

Šíma touží jet do Berlína na závod ve freestylu na koloběžkách. Znamenalo by to však vynechat v pátek školu a zaplatit startovné sto eur. To jsou všechno důvody, pro které Gábina váhá se souhlasem.

Zdroj článku:
  • Autorský text