Přichází Benedict Cumberbatch jako zoufalý otec ve strhujícím dramatickém seriálu Eric

Přichází Benedict Cumberbatch jako zoufalý otec ve strhujícím dramatickém seriálu Eric
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Britský herec, který zazářil ve filmech jako Hra špionů, Kód Enigmy nebo ve filmové řadě Hobit, už o svých hereckých kvalitách dokázal diváky přesvědčit. Pokud jde o ztvárnění rolí, je podobný chameleonovi a dokáže být přesvědčivý v každém filmovém a seriálovém příběhu, kde se objeví.

Tentokrát zavede v šesti hodinových epizodách diváky do New Yorku 80. let minulého století. V té době město prožívalo těžké časy a kriminalita byla na svém vrcholu. Ulice nebyly moc bezpečné, nové moderní drogy se prodávaly na každém rohu a AIDS byla hrozba, o které se muselo mlčet.

Abi Morgan, která stojí za vznikem seriálu, tuto dobu označila za temnou a šílenou a příběh by měl být cestou, která vezme diváka do nejtemnějších zákoutí města.

Velšská scenáristka Abi Morgan má za sebou už pár podařených projektů, jako je například Železná lady a seriály Hodinka či River.

O seriálu

V centru dění je známý newyorský loutkoherec Vincent (Benedict Cumberbach). Vincent je na vrcholu. Daří se mu v životě i v kariéře, protože pracuje jako hlavní designér a loutkář na nejpopulárnější dětské show v Americe. Vše se však zhroutí, když jeho syn Edgar (Ivan Morris Howe) záhadně zmizí cestou do školy. Poté se Vincentův život začne zcela rozpadat a on se brzy ocitne na ulici. K tomu se přidává i závislost na drogách. Jeho poklidný život je pryč a Vincent se musí vzpamatovat, vyhrabat se ze sebelítosti a začít hledat syna. Jeho jediným spojencem se stává modrá loutka. Právě tato postavička se objevuje často v kresbách devítiletého syna, který ho pojmenoval jako Erica a tvrdil, že ho straší pod postelí.

Vincent začíná být touto postavou posedlý, odcizuje se od své rodiny a všechny odhání svým destruktivním chováním. Opustí ho rodina, kolegové z práce, a dokonce ani detektivové, kteří pátrají po synovi, se neumí s Vincentem domluvit.

Vincent tak během pátrání po synovi objeví i hodně ze sebe samého a také pochopí, že monstra nežijí jen pod postelí a nestraší jen malé děti.  

Tvůrci slibují, že Benedict Cumberbatch předvede další strhující herecký výkon a seriál o zoufalém otci se divákům zaryje hluboko pod kůži.

K vidění na Netflixu od 30. června.

Zdroje článku: