Nejotravnější postava tohoto týdne v Ulici: Je to těsný souboj, ale vede uvzdychaná hysterka

Nejotravnější postava tohoto týdne v Ulici: Je to těsný souboj, ale vede uvzdychaná hysterka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vybrat jedinou postavu, která nám tento týden v Ulici připadala nejotravnější, nebylo snadné, poněvadž konkurence je v daném směru překvapivě velká. S trochou úsilí jsme to omezili na dva největší favority, nepříjemného Lumíra Nykla a žalostně skuhrající Ivu Klímovou.

Nad Lumírovým chováním zůstává rozum stát

V soutěži o nejotravnější postavu týdne v Ulici by případná porota měla opravdu těžké rozhodování. Těch kandidátů na vítězství je tolik! A většina z nich nás nerozčilovala jen tento týden, ale už několik předchozích, ne-li celé měsíce. Přesto se můžeme pokusit zúžit výběr a zaměřit se na dva potenciální vítěze, kteří soudě dle komentářů skutečně pijí krev většině diváků.

Lumír přehnaně seřval i Lexíka, když přinesl potkana.
Lumír přehnaně seřval i Lexíka, když přinesl potkana. | Zdroj: TV Nova

Pro začátek musíme zmínit Lumíra Nykla, ještě nedávno všemi milovaného, vlastně jednoho ze tří největších oblíbenců v seriálu. Lumíra jsme měli rádi pro jeho dobráckou náturu, smysl pro humor, láskyplný přístup k partnerce Kateřině, synkovi Lexíkovi a vůbec celé rodině. Cesty scenáristů jsou však nevyzpytatelné, ačkoli na jednu věc se u nich spolehnout můžeme – bez okolků vnesou chaos do všeho, co jsme dosud považovali za jisté a ověřené. Lumír je bezesporu kladná postava, o kterou bychom nikdy nechtěli přijít. To jsme si mysleli. Dnes je vše jinak.

Tým autorů proměnil miláčka diváků v nerudného despotu, přímo v tyrana, který se chová jako žárlivec a hlupák, plete se do života své mámě, otevírá si na ni pusu, vyčítá jí kdeco a neustále brblá na její lásku vůči Vildovi Burdovi. Ten se mimochodem k Lumírovi nikdy nezachoval jinak než mile a zdvořile, přesto na něj Nykl neustále nasazuje a rýpavě komentuje každou máminu schůzku s ním, třebaže se zdálo, že při nedávném posezení na pivu si Lumír a Vilda vcelku padli do noty.

„Lumír se chová jako magor,“ píše divačka. „Ze štěstí, spokojenosti a života matky by měl skákat radostí, být rád, že má pořád mámu. A on? Vzteká se, nadává, žárlí, prostě blbec.“

Zapomeňte na Nykla, s Klímovou je to ještě horší

Ještě větší nevraživost ale v divácích tento týden – a mnohé předchozí týdny – vyvolávala ufňukaná Iva Klímová. Každý den je pro ni příležitostí k objevení nového a zdánlivě neřešitelného problému, nad nímž je potřeba si nejdříve pořádně zavzdychat a zakňourat, než se ukáže, že šlo všechno hravě vyřešit s trochou klidu a trpělivosti.

Tento týden se Iva znovu pokusila usednout za volant, ale sotva se rozjela, hned zase málem srazila kolemjdoucího. Asi by se to nestalo, kdyby se díval, kam leze, ale upřímně, Iva jela dopředu a kdovíproč hleděla dozadu, a tak by bylo trochu nespravedlivé ji zase omlouvat jako nevinnou oběť. Každopádně po té bezmála traumatizující události vyskočila z auta, nechala ho otevřené uprostřed silnice a běžela se s brekem schovat ke Gábině do salonu, kde ji později našli Michal a Kaštan v kaluži slz. Může být ta Iva vůbec ještě otravnější a zoufalejší? Není divu, že ji diváci dnes a denně označují za ukňučenou a protivnou, dokonce za nejtragičtější postavu seriálu.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři