Jedna z nejoblíbenějších postav Ulice – tak to už neplatí. Protivný a nesnesitelný, říká se o něm

Jedna z nejoblíbenějších postav Ulice – tak to už neplatí. Protivný a nesnesitelný, říká se o něm
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co by byla Ulice bez Lumíra Nykla, který je s ní spjat od roku 2005, si lze jen těžko představit. Málokdo si vzpomene, jak odporný člověk to tehdy býval. Hodně se změnil k lepšímu, ale to také nemusí přetrvat napořád. Aktuálně sklízí obrovskou kritiku za své chování k mámě, panu Burdovi i Lexíkovi.

Lumír dává mámě zabrat tak, jako kdysi ona jemu

Není to tak dávno, co se Lumír Nykl řadil mezi tři nejoblíbenější muže v Ulici. Dnes byste ale toho sympaťáka se smyslem pro humor hledali jen těžko. Příjezd Vildy Burdy totiž proměnil Lumíra v žárlivého synáčka, který si úzkostlivě střeží máti pod záminkou, že mu jde pouze o její bezpečí. Ze strachu, aby opět nenaletěla podvodníkovi a nevrážela do něj další peníze, tak Vilmu neustále poučuje a zahrnuje výčitkami.

Jedná s ní jako s nesvéprávnou nebo možná jako s malým dítětem. Je hrubý, drzý a ve svém vzteklém lamentování zachází někdy opravdu daleko. Nemluvě o tom, že neustále pomlouvá a obviňuje chudáka Burdu, jemuž evidentně nejde o nic jiného než o to strávit s Vilmou trochu příjemného času.

Lumír se k mámě chová hrozně.
Lumír se k mámě chová hrozně. | Zdroj: TV Nova

Skóre si Lumír u diváků nevylepší zřejmě ani tehdy, když velmi důrazně a s křikem odmítne synkovi dovolit potkana. Lexík doufá, že pokud si zvířátko přinese coby dárek od přátel, nebude ho už smět vrátit, protože by to bylo neslušné. To však Lumíra nezajímá, stejně jako přímluva Kateřiny nebo Vilmy, jež by byla dokonce ochotná nechat si potkana ve svém malém bytě, aby ho vnouček mohl občas vídat. Lumír je neoblomný, minimálně ze začátku, a jeho chování se tak shledává s pořádnou vlnou kritiky.

Lumír je neskutečně protivný. Já být Kateřinou, tak bych s ním už nebyla ani minutu. A v tom seriálu už je nezajímavý a někdy opravdu až trapný.

„Co si to Lumír vůbec dovoluje, kontrolovat matce, s kým se stýká? Chápu, že se bojí, aby něco nevyvedla nebo aby ji zase někdo nepodvedl, ale takhle to vypadá, že snad bude Vildovi dovolovat, kdy smí vidět Vilmu a kdy ne. To bych ho rychle usadila,“ komentují diváci události nejnovějších epizod. Ale ruku na srdce, když si Lumír našel přítelkyni, nebyla k němu máma o nic vstřícnější.

Ono se asi zapomnělo, co mu dělala Vilma, když se seznámil s Kateřinou.

Z Vildy a Lumči by mohli být kámoši

Je skutečně škoda, že si Lumír a Vilda nesedli, protože pan Burda se jeví jako velmi milý starý pán, se kterým by si Nykl za jiných okolností mohl skvěle rozumět. Vilda už okouzlil všechny dámy v okolí a někteří diváci doufají, že časem by si mohl najít cestu i k Lumírovi.

Myslím si, že se Lumír zklidní a nakonec budou s Vildou Burdou kámoši. No, uvidíme.

Vilda okouzlí každého, jenom ne Lumíra.
Vilda okouzlí každého, jenom ne Lumíra. | Zdroj: TV Nova

Přesně tak, nezbývá nám nic jiného než se nechat překvapit a modlit se, aby scenáristé nezničili Lumírovu dosavadní oblibu úplně. Bylo by smutné, kdyby se původně zkažený politik polepšil jen proto, aby po letech sekání dobroty v našich očích opět poklesl. Mnozí navíc připomínají, že ať už Lumír vyvádí jakkoli, pořád se v Ulici najdou mnohem horší postavy, např. trapná Soňa nebo ufňukaní členové rodiny Klímových.

Jsou tam daleko otravnější než Lumír. Ukňouraná Iva i ta Bára.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři