Zlatá labuť: Zazářila ve filmu po boku Rodena, najdete ji i v Černých vdovách. Přišel čas pro Barboru Bočkovou

Zlatá labuť: Zazářila ve filmu po boku Rodena, najdete ji i v Černých vdovách. Přišel čas pro Barboru Bočkovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Barbora Bočková se dostala do povědomí seriálových diváků jako mladá vyšetřovatelka v poslední sérii Případy 1. oddělení. Neměla to v ryze mužském kolektivu vůbec snadné, a navíc představovala kriminalistku, která využívá moderní postupy a technologie.

Starší a zkušenější kolegové ji z počátku podceňovali a dělali si z ní legraci. Nakonec museli uznat, že si své pracovní místo zasloužila. Ve filmu Promlčeno předvedla, že dokáže zaujmout i ve filmu, kde je jen hrstka herců a jeden z nich je Karel Roden. Barbora Bočková se objevila v seriálu Zlatá labuť jako náhradní potencionální snoubenka pro majitele Zlaté labutě Petra Kučeru.

Ten si původně měl brát dívku z bohaté židovské rodiny, ale vzhledem k příchodu německých okupačních vojsk, se situace změnila, a tak rodiče Petra Kučery vymysleli náhradní plán.

Markéta Dittrichová se jim jevila jako dobrá partie. Její rodina má peníze a vliv. Spojení dvou takových rodů se jeví jako dobré řešení pro těžké období, ve kterém se země ocitla. Navíc Markéta a Petr se znají dlouhá léta a dalo by se dokonce hovořit o tom, že si v dětství a dospívání nebyli úplně lhostejní.

Petr Kučera chápe snahy rodičů a proti nové nevěstě nic nemá. Markéta dělá dojem, že je tichá a pokorná, vychovaná tak, aby splňovala požadavky na manželku v dobře situované rodině.

Petr Kučera si od otce vyslechl „mužskou radu“, aby se po svatbě odstěhoval do rodinného sídla, kde bude mít pro ženu a potomky komfortní bydlení a babička bude nadšená z vnoučat. Synovi také poradil, aby si svůj moderní byt v obchodním době nechal na své „diskrétní“ aktivity, které tak nebudou narušovat domluvený manželský svazek.

Teprve čas ukáže, zda bude Petr poslušným synem a dotáhne domluvené zásnuby až k svatbě. Jeho mysl stále více zaměstnává drzá a nezvykle upřímná prodavačka Bára. Je mu jasné, že její společenský původ a nepříliš lichotivá minulost vylučují vztah, který by mu rodina schválila.

Lucie Štěpánková a Barbora Bočková na prezentaci seriálu Zlatá labuť, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Markéta se nejeví jako žena, která by mu chtěla dělat problémy, ale chce Petr žít ve formálním svazku bez vášně? A zaslouží si Markéta, aby si ji bral s tím, že ho přitahuje jiná žena? Na druhé straně také musí zvážit, že životem zkušená Bára možná nepřistoupí na tajný vztah se svým zaměstnavatelem.

Barbora Bočková o své seriálové postavě v rozhovoru pro tv.nova.cz uvedla, že Markéta není moc bystrá a z počátku jí vůbec na vztahu Petra (Adam Vacula) a Báry (Marta Dancingerová) nepřijde nic divného.

Herečka si stejně jako její kolegyně nemohla vynachválit dobové kostýmy, které si všechny herečky opravdu během natáčení užívaly. Krásná a elegantní móda té doby je velkým lákadlem i pro televizní divačky.

Zdroje článku: