Specialisté: Kriminální příběhy jako vystřižené ze života se nikdy neomrzí

Specialisté: Kriminální příběhy jako vystřižené ze života se nikdy neomrzí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svižný tým vyšetřovatelů se s diváky nerozloučí ani během letního vysílacího plánu. Přestože se osazenstvo seriálu občas trochu změní a třeba postava Jakuba Štáfka divákům přece jen chybí, jako celek je seriál jeden z nejkvalitnějších, které Nova kdy pustila do světa.

Herec Jakub Štáfek si potřeboval od natáčecího drilu trochu odpočinout, což se mu nikdo nemůže divit, když prakticky vyrostl v kulisách seriálu Ulice, a tak měl naprosto jiné dětství než většina jeho vrstevníků. Tvůrci ho však nenechali zemřít, jak si přál. Má tedy pořád dveře do týmu Specialistů pootevřené. Možná se tak jednou vrátí, jako to udělala Zuzana Kajnarová, která si dala pauzu kvůli rodině, nebo David Prachař, který naskočil do seriálu nedávno. Je zřejmé, že se domluvil, aby jeho postava dostávala menší prostor. Vyřešil tak problém, kdy byl hodně vytížený na divadle a také potřeboval čas pro svou rodinu. Seriálová postava mu ale přirostla k srdci a nechtěl se s ní rozloučit natrvalo.

S příchodem Kajnarové a Prachaře opustili natáčení Jacob Erftemeijer a Eva Leimbergerová, ale k divákům se pravidelně vrací v reprízovaných epizodách. I oni mají stále dveře pro návrat pootevřené, protože jejich postavy se při odchodu těšily dobrému zdraví.

Po Štáfkovi zůstalo v seriálu prázdné místo „drsného sympaťáka“, a tak ho v nedávné době nahradila vycházející herecká hvězda Marek Lambora, který je populární u obou našich největších komerčních televizí. Jeho fanoušci jej tak souběžně vídají pravidelně v premiérových dílech Specialistů na Nově a v Půlnoční zpovědí na Primě.

Je těžké posoudit, která z jeho postav je komplikovanější. Hodně sexy je s kolárkem jako farář Albert, ale rozhodně je přitažlivý i jako mladý vrchní komisař Matěj Karas, který má za sebou komplikovaný vztah s bratrem, jenž ho chtěl poslat místo sebe do kriminálu. Matěj se s tím ani po čase nedokázal srovnat, což mu má za zlé matka, která by chtěla, aby bratra morálně podporoval, když má před sebou dlouhé roky vězení.

K dokonalosti jeho postavě chybí špetka humoru, protože na mladého muže je trochu suchar a bere život jen hodně vážně. To je sice u kriminalisty pochopitelné, ale třeba trocha humoru a přirozené potřeby okouzlovat opačné pohlaví by mu prospěla. Škoda, že vtipné jiskření s mladou zlodějkou, která se v ději objevila, po dvou epizodách zmizelo.

Tým Specialistů
Tým Specialistů | Zdroj: TV Nova

Nakonec i major Strouhal v podání Martina Dejdara by si zasloužil trošku romantiky ve svém životě. Přestože i on, podobně jako Karas, má rodinné vztahy až moc komplikované, není úplně fanaticky zahleděný do své kariéry. Když bylo potřeba, neváhal si vzít do péče neteř Anežku, kterou hraje Amélie Pokorná, dcera Lucie Zedníčkové. S Anežkou to ze začátku nevypadalo jako rodinná idylka, ale nakonec si k sobě našli cestu. Teď by si však už Strouhal mohl pořídit někoho, kdo mu bude dělat snídaně a po náročné práci ho přivítá s úsměvem na tváři ve sdílené domácnosti. Jeho vztah nevztah s bývalou manželkou Evou už zřejmě žádné velké překvapení nepřinese.

Věděli jste, že první epizoda seriálu se vysílala 16. 1. 2017?

Zdroj článku:
  • autorský text