Specialisté: Zapeklitý případ odkryje i staré rány na duši Matěje Karase

Specialisté: Zapeklitý případ odkryje i staré rány na duši Matěje Karase
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To však nebude hlavní kriminální zápletka. V kuchyni pizzerie je na podlaze nalezen zastřelený násilník, který roky týral svou partnerku. Kvůli havárii vody je celé město beznadějně ucpané a přivolaná výjezdovka stále nepřijíždí. Na místě je Matěj a Martin, kteří musí situaci udržet pod kontrolou.

Děj je tak zapeklitý, že i pozornému a zkušenému divákovi bude chvíli trvat, než odkryje, co se vlastně stalo. Jde přesně o případ, který se bude líbit příznivcům klasických detektivek. V pizzerii je jen pár lidí a dva policisté. Jenže mezi hrstkou lidí se, tedy až na jednoho neznámého muže a dva policisty, všichni znají. Kdo z nich zabil nebezpečného násilníka?

Matěj Karas a neznámý muž
Matěj Karas a neznámý muž | Zdroj: TV Nova

Zuzana dělá běžnou práci a ověřuje případ Karolíny, která opakovaně obviňuje svého partnera z domácího násilí. Bohužel ale nikdy nemá dostatek důkazů k tomu, aby policie mohla zasáhnout. Karolína navíc nemá dost síly, aby dokázala od muže odejít a do svých problémů tak dlouhodobě zaplétá své přátele, kteří se jí sice snaží pomáhat, ale už by chtěli věc vyřešit definitivně. A plán už mají.

Zuzana v bytě ženy najde policisty. Došlo k útoku. Jeden muž je v nemocnici a další utekl. Zraněný muž v nemocnici je Ruda, který je Karolínin kamarád a otec jejího dítěte. Karolíně se snaží pomáhat, ale sám má už nového partnera a ten nenese moc dobře, že neustále musí řešit problémy bývalé přítelkyně.

Ruda je z nemocnice propuštěný a dostaví se na policii, kde ho vyslýchá jako svědka Zuzana a major Strouhal. Ale muž se chová prapodivně.

Karolínu mezitím v pizzerii, kterou vede její italský přítel Rudy, sledují Matěj s Martinem. Ženu měli vyslechnout, ale když se tam objevil její přítel, jen sledovali situaci a čekali, že se jim naskytne příležitost muže usvědčit.

v pizzerii
v pizzerii | Zdroj: TV Nova

Celou situaci ještě komplikuje kamarád Cyril, který s Matějem Karasem měl nedaleko schůzku v boxerské tělocvičně. Cyril je vozíčkář a u incidentu, kdy si poranil míchu, byl před časem Matěj, který tak trochu neštěstí pomohl. S Cyrilem má proto zvláštní vztah, ale když zjistí, že měl Cyril na místě schůzku s dealerem, přece jen se v něm probudí policajt. Spoléhá snad kamarád na jeho soucit a pocit viny a věří, že nad prodejem kokainu mávne rukou?

Jediný z mužů, který přišel poslední a nikdo ho nezná, má velkou tašku a kamarádka Karolíny, která ji doprovázela, zahlédla v tašce zbraň. Po objevení mrtvoly se také ukáže, že ze dvora přišel do pizzerie Ruda.

V uzavřené pizzerii tedy zůstala hrstka lidí, z nichž je jeden vrah. Všichni by nejraději šli domů a lidé, kteří by měli důvod zabíjet, tvrdí, že nemají zbraň. A co tajemný muž se zbraní? Ten ale zavražděného neznal. Má však své důvody, proč by chtěl zmizet. Rozhodně se mu nelíbí pobyt v uzavřené místnosti se dvěma policisty…

Zdroje článku:
  • autorský text,
  • press kit TV Nova