Felicity Huffman si po slávě v seriálu Zoufalé manželky zkusila pobyt ve vězení

Felicity Huffman si po slávě v seriálu Zoufalé manželky zkusila pobyt ve vězení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Felicity Huffman musela ujít dlouhou cestu, než dostala hereckou příležitost, která ji přinesla popularitu, další herecké příležitosti a finanční zajištění pro celou rodinu.

Dcera bankéře a ženy v domácnosti vyrostla v Aspenu v Coloradu, kde v roce 1981 absolvovala prestižní Akademii umění Interlochen a poté se zapsala na New York University na herectví.

V roce 1997 se seznámila a Williamem H. Macym a chodili spolu celých 15 let, než se rozhodli pro manželství a rodinu. Mají spolu dvě dcery, Sofii a Georgii. Mezitím si herečka prošla celou řadou filmových a seriálových rolí, aniž by se významněji proslavila.

Seriál Zoufalé manželky

Teprve v roce 2004, kdy Felicity získala jednu z hlavních rolí v nově vznikajícím seriálovém projektu Zoufalé manželky, se konečně dočkala velké příležitosti. Seriál o skupině žen bydlících v jedné ulici a o jejich ne až tak všedních životech, měl nakonec fenomenální úspěch, dočkal se osmi sérií a točil se až do roku 2012.  Hlavní hrdinky se až na jednu (Tori Hatcher) staly za dobu natáčení dobrými přítelkyněmi a účinkování v populárním seriálu jim přineslo peníze a celosvětovou slávu.

Seriál měl být původně ve formátu komedie o ženách pro ženy, ale žádná TV stanice o něj neměla zájem. Koncept se tedy změnil s přidáním prvků dramatu a tajemna a konečně se mohlo začít točit.

Felicity našla po ukončení projektu další příležitost v projektu American Crime (2015-2017), který se točí kolem zločinu, který ovlivní životy hned několika rodin.

To, co z herečky udělalo v poslední době celebritu, nebyl žádný kasovní trhák z Hollywoodu, ale obvinění a stíhání v reálném životě.

Problémy se zákonem

Představitelka čestné a zásadové Lynette, za jejíž ztvárnění herečka dostala několik prestižních ocenění, se stala jednou z obviněných u bostonského soudu za korupční jednání. Byla jedním z mnoha rodičů, poskytujících úplatek školnímu poradci, který zprostředkoval náhradnici na složení přijímacích zkoušek pro studium na prestižní výběrové škole. V celém procesu bylo obžalováno 51 lidí.

Známá herečka přiznala, že zaplatila 15 tisíc dolarů za úspěšné zkoušky své dcery Sophie. Felicity na radu dobře placených právníků od produkce Zoufalých manželek svou vinu přiznala a za své jednání se omluvila s tím, že je připravená nést odpovědnost a přijmout trest.

Právníci se snažili odstranit možné důsledky soudního řízení, které by mohlo mít negativní vliv na úspěšný seriál, který vydělává stále hodně peněz a v ziscích jsou zapojené i některé představitelky seriálových rolí. Šlo o možné milionové ztráty.

Felicity byla nakonec proti kauze 250 tisíc dolarů vyšetřovaná na svobodě a po rozsudku odešla s pokutou 30 tisíc dolarů, s 250 hodinami veřejně prospěšných prací a odsouzením ke 14 dnům pobytu ve vězení. Nakonec si „za katrem“ pobyla jen 12 dní.