Kajínek (2010): Kolik bylo ve filmu zbraní a komu museli přelepovat intimní partie?

Kajínek (2010): Kolik bylo ve filmu zbraní a komu museli přelepovat intimní partie?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kriminální thriller Petra Jákla na motivy skutečného příběhu jednoho z nejznámějších vrahů současnosti vtrhl do kin již před deseti lety. Co o filmu rozhodně netušíte?

Příběh bez slabé chvilky

Po natočení tohoto snímku se na ramena Petra Jákla nesla pochvalná slova mnoha diváků, podle kterých filmové zpracování inspirované příběhem Kajínka nemá jedinou slabou chvilku. Rozpočet tohoto snímku byl 2 milióny eur, a podařilo se mu nakonec po celém světě vydělat něco přes 4 milióny dolarů. Režisér více než překvapil a počínal si jako zkušený harcovník.

Zasahoval Kajínek do scénáře?

Podle informací se samotný vrah na scénáři nijak nepodílel. Korigoval prý jen některé drobné technické detaily z věznice, do scénáře nijak nezasahoval.

Zbraně a rozbušky

Velkolepý krimi thriller si vyžádal i pořádnou porci zbraní – konkrétně jich bylo pro filmové účely použito na padesát! Filmoval se i zásah URNY. Rozbušky, které byly při zásahu použity, pak způsobily obrovský randál! Hluk dosahoval 300 dB!

TA diskutovaná scéna

Režisér se po nějaké době vyjádřil k erotické scéně, kdy se Kajínek v podání Konstantina Lavroněnka oddává erotickým hrátkám s Alicí Bendovou. Doslova řekl: „Pamatuju si, že jsem k tomu tehdy Alici Bendovou dlouho ukecával, a nakonec jsme se domluvili, že nebude vidět skoro nic.“

Všichni si však vybavíme scénu zcela otevřené nahoty této herečky. Scéna se navíc točila tak, že u ní byl pouze kameraman. Všichni ostatní ji sledovali z monitoru vedlejší místnosti. Představitel Kajínka měl navíc intimní partie přelepeny lepicí páskou, aby, dle slov Jákla: „Alici nezpůsobil něco, co by jí bylo nepříjemné.“

Film Kajínek, ve kterém se představí i Tatiana Dyková nebo Vladimír Dlouhý, poběží dnes večer od 22:40 na Nově.