Vada a Thomas dávno nejsou roztomilé děti. Podívejte se, jak vypadají hrdinové filmu Moje první láska

Vada a Thomas dávno nejsou roztomilé děti. Podívejte se, jak vypadají hrdinové filmu Moje první láska
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Představitelé dětských hrdinů z našeho oblíbeného rodinného snímku Moje první láska vyrostli a s jistými pauzami se nadále věnovali herecké kariéře. Anna Chlumsky se uchytila v seriálech a pořídila si dvě dcerky. Dítko už má také Macaulay Culkin.

Hypochondrická Vada herečku vynesla ke slávě

Ani se tomu nechce věřit, ale už jsou to desítky let od uvedení úspěšného filmu o dospívání, který vystřelil herečku Annu Chlumsky ke slávě po boku Macaulaye Culkina. Bylo jí teprve deset, když v rodinném snímku Moje první láska z roku 1991 ztvárnila úzkostnou Vadu. Poté, co si zahrála v pokračování roku 1994 a několika dalších filmech, si od herectví dala pauzu, aby mohla navštěvovat Chicagskou univerzitu a pracovat v nakladatelství.

Do záře reflektorů se vrátila v roce 2012, kdy se připojila k obsazení seriálu Viceprezident(ka), v originále Veep, vyhrála cenu Screen Actors Guild Award a získala šest nominací na cenu Emmy. Hostovala v seriálech jako Army Wives, Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti nebo Hannibal. Zatím nejnověji účinkovala v seriálu Netflixu Neskutečná Anna (2022). Co se filmů týče, objevila se např. v hororu They/Them (2022). V roce 2008 se provdala za Shauna Soa, s nímž má dvě dcery.

Kevin ze Sám doma nás po boku Vady dojímal

Tehdy dvanáctiletý Macaulay Culkin se už těšil značné popularitě díky hlavní roli v komedii Sám doma z roku 1990. Zatímco zábavným soubojem se dvěma bandity nás dodnes rozesmává, po boku malé Anny lámal divákům srdce jako Thomas J.

Spolu s ní byl také roku 1992 nominován na cenu MTV za nejlepší filmový polibek.

Pamatovat si ho můžete rovněž z dramatu Dobrý synek (1993), kde si zahrál mj. Elijah Wood, anebo z komedie Kšefty s tátou (1994). Stejně jako Chlumsky si však Macaulay Culkin dopřál na konci 90. let přestávku od záře reflektorů a znovu se objevil až ve filmu Party Monster (2003). Hostoval v televizních seriálech Kings a The Jim Gaffigan Show a v roce 2021 se připojil k American Horror Story. Téhož roku přivítal na světě první dítě, které má s dlouholetou partnerkou a snoubenkou Brendou Song.

Okouzlili nás také Dan Aykroyd a Jamie Lee Curtis

Dalšími velkými hvězdami filmu Moje první láska jsou Dan Aykroyd, který ztělesnil ovdovělého otce Vady, a Jamie Lee Curtis, jež se do něj zamilovala. Aykroyd zaujal v mnoha dalších filmech, včetně Záměny, Krotitelů duchů, Pearl Harbor, Vánoc naruby nebo 50x a stále poprvé. V roce 1990 byl nominován na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli v Řidiči slečny Daisy (1989). Se svou odcizenou manželkou, herečkou Donnou Dixon, má tři dospělé děti. Pár se rozešel v roce 2022 po 39 letech manželství, ale rozhodl se zůstat legálně sezdaný.

Jamie Lee Curtis si v Mojí první lásce zahrála maskérku a důvěrnici Shelly a od té doby zazářila ve více než 80 dalších filmech, včetně hororové série Hallooween, akčňáku Pravdivé lži (1994) a rodinné komedie Mezi námi děvčaty (2003). Stejně jako Aykroyd hrála v Záměně a Vánocích naruby. Od roku 1984 je vdaná za herce a režiséra Christophera Guesta, s nímž má dvě děti.

Zdroje článku: