Ve čtvrteční Ulici do toho Vanda zahučí až po uši. Po prohře v kasinu si na kabát půjčí od Hany

Ve čtvrteční Ulici do toho Vanda zahučí až po uši. Po prohře v kasinu si na kabát půjčí od Hany
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda je tam, kde byla. Prohraje v kasinu, udělá si u Hany dluh, pak se v herně ukáže znovu, protože svoje penízky jim tam prostě nenechá. Dokonce vyhraje, ale jestli dokáže definitivně odejít a už se nevrátit, o tom pochybuje i samotný krupiér. Mezitím si Vilda a Vilma užívají společnou večeři.

Hlavně aby se Luděk nic nedozvěděl

Vanda byla ve středu v kasinu – a co byste řekli? Samozřejmě prohrála! Proto bude ve čtvrtek ráno pěkně nervózní, dokonce nevrlá vůči Luďkovi, kterého tím nepříjemně překvapí. To víte, Ludí se už těší na svou velkolepou oslavu v hospodě při příležitosti pracovního úspěchu. Nejvtipnější je, že ponouká Vandu, aby si pro tak slavnostní moment pořídila něco na sebe a udělala si radost. Poslal jí na účet peníze navíc, aby jí přispěl třeba na nákup líbivého šperku. Jeho manželka koneckonců musí reprezentovat.

Bohužel to byly právě ty peníze, které nepoučitelná Vanda nechala v herně. Neví, co si počít, protože vážně touží po novém kabátu. Zajde za kamarádkou Hanou a poníženě ji poprosí, jestli by jí na jeho koupi nepůjčila. Samozřejmě jí částku vrátí, jakmile bude možnost. Navlékne to tak, že Luděk nesmí o ničem vědět, jinak by se zbytečně vyptával. Haně se daný postup nezamlouvá, ne proto, že by jí vadilo, když Vanda manželovi něco tají. Spíš ji rozčiluje skutečnost, že se Vanda bojí dělat si, co chce. Neměla by skákat, jak pan Volák píská.

Vandě se podaří vyhrát víc, než prohrála

Později, když už je Luďkova oslava v plném proudu a probíhá v nečekaně skromném seskupení, protože kromě něj dorazí jen Blanka a Evžen, se neposlušná manželka znovu odebere do kasina, aby zkusila získat zpátky, co předtím prohrála. Překvapivě jí tentokrát bude přát štěstí a vyhraje trojnásobek původní prohry, jenže se v herně zdrží příliš dlouho.

Luděk, Blanka i Evžen se po ní začnou shánět a Vandu nenapadne nic lepšího než prachsprostě lhát, že je právě u Hany. Kamarádce se udělalo tak špatně, že na ni musela dohlédnout a postarat se o ni. Proto prý nestihla dorazit včas. Docela jí však zatrne, když Luděk nabídne, že pro ni k Haně zajede autem. Asi by se hodně divil, kdyby tam svou vykutálenou manželku nenašel.

Těsně před odchodem z kasina Vanda oznámí krupiérovi, že znovu už určitě nepřijde. Dobře ví, že štěstí může být vrtkavé. Krupiér si ale poté s barmanem vymění významný pohled. Asi je mu jasné, že to nebude pravda.

Lumír nachytá Vilmu a Vildu v pyžamech

Ve čtvrtek za Vilmou přijede na návštěvu Vilda, vděčný, že ho paní Nyklová nechá u sebe přespat. Ona si to nicméně namyslela trochu jinak, aby se ujistila, že Burdu nenapadne využít situace k přílišnému sbližování… Ubytuje ho u sebe, ale sama si hodlá ustlat u Lumíra, kde nejdřív společně povečeří.

Vilma připraví tříchodové menu: vydatnou polévku, moravského vrabce se zelím a jako dezert perník. Kutil Vilda se nadlábne a opraví v bytě řadu rozbitých věcí, např. kapající sprchu, nefunkční světélko v troubě aj. To ho chudáka tak unaví, že je nucen utnout zábavu v nejlepším a jít brzy spát. Uprostřed noci se ale nečekaně vrátí Lumír s Lexíkem.

Proč ten Lumír mámě nic nepřeje?
Proč ten Lumír mámě nic nepřeje? | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text