Ulice: Popelka Vanda chce být zase princeznou. Král ji do pokladnice nepustí, a tak musí loudit u kmotřičky Hany

Ulice: Popelka Vanda chce být zase princeznou. Král ji do pokladnice nepustí, a tak musí loudit u kmotřičky Hany
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda je nepoučitelná a skromnost jí dlouho nevydržela. Zakoukala se do předražených lodiček, na které jí chybí penízky. Ale když ony by tak krásně pasovaly k jejímu kostýmku… Jenomže Ludího peněženka zůstane tentokrát nemilosrdně zavřená. Odtud asi pramení Vandin zájem o Hanu.

Přátelství s výhodami

Vanda už patrně zapomněla na všechny své sliby a na to, jak nešťastná byla bez manžela. Luďkovi přitom trvalo poměrně dlouho, než jí začal zase důvěřovat, a před obnovením vztahu uložil Vandě jednu podmínku – musí se konečně naučit nakládat s penězi. Nesmí pořád bezhlavě utrácet a opakovaně upadat do dluhů. Nebylo na ni spolehnutí a to se musí změnit. Za tím účelem jí Luděk dokonce kontroluje každé hnutí na bankovním účtu.

Vandě to zpočátku nevadilo, naopak se tvářila, že dohled oceňuje a že ji to alespoň bude držet při zdi. Byla natolik šťastná, že jí Luděk odpustil, že v oné chvíli nic jiného k radosti nepotřebovala. Čas ale pádí a věci se mění, na rozdíl od Vandy a její marnivosti. Návrat do nového domu v Říčanech i na pozici asistentky na komoře zřejmě znovu vyvolal potřebu reprezentovat úspěšného muže. Vrátila se tak rovněž potřeba po nových kostýmcích a vhodné obuvi.

Vanda upozorní Hanu na článek o Evženovi.
Vanda upozorní Hanu na článek o Evženovi. | Zdroj: TV Nova

„Ta se nezmění. Dobře napsaná role. Znám takových žen mnoho, které si v životě takhle vydělávají i u manžela. V mnoha vztazích platí, že něco dáš a něco dostaneš,“ uvažuje divačka.

Vanda dobře ví, že si nesmí vyskakovat, ale když jí Luděk odmítne přispět na drahé lodičky, rozhodne se najít jinou cestu, aby získala, co chce. Místo aby uznala, že nové boty nepotřebuje a že je to příliš velký výdaj, najde si nový zdroj peněz, který před manželem pochopitelně zatají. Začne ždímat prachy z nemocné Hany, dělá to ovšem natolik dovedně, že jí Hana peníze prakticky sama vnucuje – za pomoc, kterou jí Vanda poskytuje v náročné nemoci. Vanda se navíc chová, jako by peníze ani nechtěla a nemohla přijmout, ale samozřejmě to nakonec udělá.

Někteří diváci to vnímají jako oboustranně výhodné řešení. „Haně se zdraví zhoršuje a stejně si bude muset někoho najmout na výpomoc. Vandu zná, rozumí si, tak proč ne? Ty peníze jí dala za výpomoc – nákupy, vaření… a hlavně za společnost, která jí chybí. A kdyby to Vanda dělala jenom pro peníze, nebude mít starosti, kolik bere léků.“

Hana zobe prášky jako lentilky. Snad Vanda zakročí

Šmýdová kvůli Parkinsonově chorobě dennodenně bojuje s nesnesitelnými bolestmi, a to prostřednictvím překvapivého množství rozličných prášků. Vanda možná jejich přátelství zneužívá pro osobní obohacení, ale zároveň se zdá, že má o Hanu upřímnou starost a že narůstající počet pilulek v ní vyvolává podezření a obavy.

Hana je z bolestí zoufalá.
Hana je z bolestí zoufalá. | Zdroj: TV Nova

Proto se poradí s Blankou, která se coby zubařka vyzná v této oblasti přece jen o něco lépe. Uzná, že není možné, aby doktoři předepsali Haně tolik rozmanitých medikamentů. Pokud je lehkovážně kombinuje, může si brzy odrovnat játra i ledviny. Evžena to samozřejmě nezajímá, jen ať si jeho bývalá manželka dělá, co chce. Ze života ji definitivně vymazal. Ale co Vanda? Pokusí se Haně nezištně pomoct? Snad nebude chtít zaplatit i za to, hm?

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři