V pondělní Ulici zkazí Vandě oslavu nedostatek hostů. Luděk jí to ale zpestří touhou po dítěti

V pondělní Ulici zkazí Vandě oslavu nedostatek hostů. Luděk jí to ale zpestří touhou po dítěti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vandina oslava narozenin bude mít úplně jiný průběh, než čekala. Dostaví se jen Evžen s Blankou a bez předchozího ohlášení také Hana, což samozřejmě způsobí napětí. Vanda bude ke všemu po celý den nervózní z manželova šokujícího nápadu.

Luďkovo překvapivé přání

Vanda se těšila na velkou rodinnou oslavu svých narozenin a nového úžasného života po Luďkově boku. Jenže jak se zdá, téměř nikdo z příbuzných a přátel nemůže dorazit. Kristýna s Adamem nemají čas a Jolana s Marií musejí řešit náhlou břišní koliku milovaného koně. Nakonec tak zřejmě budou jenom ve čtyřech, to znamená Luděk, Vanda, Evžen a Blanka.

Luděk zatouží po miminku v domnění, že ho chce i Vanda.
Luděk zatouží po miminku v domnění, že ho chce i Vanda. | Zdroj: TV Nova

Kompletní rodinu vlastně Vanda nikdy nepoznala, což si její manžel dobře uvědomuje. V posledních dnech se panu zubaři honí hlavou nejen myšlenky na získanou pozici prezidenta komory, ale také na to, že by si oslavenkyně Vanda, jíž tak trochu tikají biologické hodiny, zasloužila miminko. Zjištění, že by ho vůbec chtěl, pro ni bude obrovským šokem. Sama se ovšem na jeho návrh nezatváří tak nadšeně, jak zřejmě očekával, ačkoli jejího vyplašeného výrazu si také nevšimne.

Evženova noční můra

Na oslavu nakonec dorazí jediný host, a sice Evžen. Blanka je prý ale na cestě, jen musela ještě vzít akutního pacienta v zubní ordinaci. Než dorazí, Evžen si alespoň odbude pár trapných chvilek a Luďkových náznaků o možném dítěti, které by si rád s Vandou pořídil klidně už do roka a do dne. Tyhle narážky si však Luděk neodpustí ani před Blankou, s níž si Vanda popovídá o cvičení. Podle něj by se neměla přetěžovat, když její tělo v brzké budoucnosti možná potkají velké změny.

Do toho zazvoní zvonek u dveří, k nimž bude mít v danou chvíli nejblíže Evžen. Půjde otevřít, ale na prahu neuvidí Jolanu či Marii, nýbrž někoho, koho si tam rozhodně nepřál – svou bývalou manželku Hanu. Ohlásí ji mrzutě a bez pozdravu, s lehkým náznakem výčitek v hlase, ale Luděk se hned ohradí, že ji nikdo nezval. Dorazila ale i s dárkem, což asi nebude náhoda. Evžen přijme nastalou situaci jako naschvál a bude chtít odejít.

Vandino velké dilema

Hana se pak Vandě i Luďkovi omluví za zkaženou oslavu. Měla dát předem vědět, že přijde. Nechtěla, aby kvůli ní Evžen s Blankou odešli. Podaří se jí odehnat nejenom je, ale vlastně i Luďka, který se půjde radši věnovat práci, aby si děvčata mohla alespoň v klidu popovídat. Vanda se díky tomu svojí nové kamarádce svěří se starostí, jež ji trápí po celý den – s Luďkovou nečekanou touhou po dítěti.

Vanda je ráda, že se Haně může svěřit.
Vanda je ráda, že se Haně může svěřit. | Zdroj: TV Nova

Co ho to vůbec napadlo? Je starší než ona, navíc právě vyhrál konkurz na prezidenta komory. Ani by neměl čas věnovat se miminku. Podle Hany by musela o potomka pečovat jenom Vanda. Luděk by si s ním akorát hrál a potom zaplatil tenis nebo golf, soukromou školu a jazykový kurz v cizině. Zkrátka chce mít krásnou rodinku a ukázat, že je v kondici a že na to má. Jak to ale cítí Vanda? Vyhoví mu, nebo ne?

Zdroj článku:
  • Autorský text