Sympaťáka Evžena z Ulice mění tvůrci v otravného protivu. Přibývají mu odpůrci, ale i zastánci

Sympaťáka Evžena z Ulice mění tvůrci v otravného protivu. Přibývají mu odpůrci, ale i zastánci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Evžen Šmýd z Ulice v posledních týdnech ztrácí přízeň diváků. Vlastně to začalo s příchodem nového roku. Od doby, co se byl podívat na svůj bývalý penzion, už to zkrátka není ten sympatický Evžen, jakého jsme znali. Teď je protivný a některé věci dost přehání. Ne všichni diváci to vítají.

Evženovi se někam ztratil běžný život, zbyl jen alkohol

Evžen (Martin Finger) patřil mezi ty oblíbenější postavy v Ulici, ale poslední dobou nám na žebříčku popularity poněkud klesá. Může za to jeho nepříliš příjemná dějová linka, která některé diváky nebaví nebo jim zkrátka připadá až moc depresivní, ačkoli uznávají, že i takové společenské problémy a zdravotní obtíže je třeba řešit. „Poslední dobou se mi vůbec nelíbí Evženova dějová linka. Neřeší nic jiného než alkoholové sezení (nic proti, je dobře o tom mluvit), ale najednou jako by nebyl statek, ovce, běžný život atd. A teď ještě bude prudit kvůli Hance?“ píše např. jedna z divaček.

Evžen doufal, že už Hanu neuvidí, ale má smůlu.
Evžen doufal, že už Hanu neuvidí, ale má smůlu. | Zdroj: TV Nova

Zároveň je na vině samotné Evženovo chování. Býval to sympaťák, ale v nejnovějších dílech se projevuje způsobem, který není po chuti ani jeho fanouškům. Návrat exmanželky Hany Šmýdové (Adéla Gondíková) do jeho života zapříčinil probuzení starých, špatných vzpomínek. Někdejší hříchy Evžena znovu dohnaly a vyvolaly v něm touhu po alkoholu. S Blančinou (Linda Rybová) pomocí teď odolává démonům, chodí na terapie a navštěvuje sezení Anonymních alkoholiků.

Zkrátka se snaží dát dohromady. Ještě nedávno věřil, že se mu to podaří. Podepsal totiž bývalé ženě prodejní smlouvu, aby se ona mohla zbavit sešlého penzionu a Evžen zase jí. Doufal, že už ji víckrát neuvidí, ale když ji náhodou zahlédl vycházet z krámku v doprovodu její nové kamarádky Vandy (Kristýna Hrušínská), vzbudilo to v něm nepopsatelný a mnohými diváky nepochopitelný hněv.

Evženův přístup k Haně je pochopitelný i kritizovaný

Hned následujícího dne se Evžen prakticky vnutil k Luďkovi (Vasil Fridrich) domů, aby jemu i Vandě vynadal a pěkně od plic pověděl, jaká je Hana potvora. Přisaje se prý na ně jako klíště a dříve či později budou litovat, že to dopustili. Tento Evženův počin mnozí kritizují, zatímco jiní jeho postup chápou a obhajují. Jde o další zajímavé téma, které na sociálních sítích rozpoutalo vášnivou debatu.

„Luděk mu dost pomohl, ten odchod Evžen přepálil,“ míní další divačka. „Jak jsem ho měla ráda, tak teď mi vadí. Ať nechá Hanu na pokoji, ta má svých starostí dost.“

V reakci na tato a podobná slova někteří připomínají, že Evžen je ve složité situaci, a i když sami by to možná řešili jinak, rozumějí jeho vzteku a frustraci. Dodávají, že Blanka ho nedokáže podržet tak, jak by měla, sama se od alkoholiků pokouší spíše distancovat. Nezapomínejme ani na to, že o životě Hany nevíme vlastně nic – kromě toho, co tvrdí ona sama.

Evžen ji nechce ve svém životě, to je jasné. Jen nechápu, že ona nemá žádné přátele z místa, kde žila.

Hana je prostě jeden velký otazník, ale přesto diváky rozčiluje Evženovo přehánění a negativismus. Koneckonců, je to jen Hančina věc, s kým se stýká a kde se zdržuje. Dokud mu nezvoní u bytu a neobtěžuje ho, Evžen nemá právo jí bránit, aby si např. povídala s Vandou.

Zdroje článku: