Nový sci-fi seriál z Dánska na Netflixu dělí fanoušky – bude dobrý, anebo se z toho stane propadák?

Nový sci-fi seriál z Dánska na Netflixu dělí fanoušky – bude dobrý, anebo se z toho stane propadák?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skandinávie už nějakou dobu úspěšně produkuje mysteriózní, fantasy a sci-fi seriály pro Netflix. Zcela nový je dánský seriál o malém městě, kde se už 17 let skrývá temné tajemství. Zatím si ale ani kritici a fanoušci nejsou jistí, zdali se vyplatí si seriál „Vyvolená“ pustit.

Mysteriózní meteorit

Titul seriálu rozhodující „Vyvolená“ je 17letá Emma (Malaika Mosendaneová) žijící v malém dánském městě Middelbo. Před 17 lety se ospalé městečko náhle stalo světově proslulým, když do něj zasáhl meteorit. Děti, které tam vyrůstají, jsou tedy zvyklé na mediální humbuk kolem meteoritu.

Pak ale Emma náhodou zjistí, že celý příběh je lež a že za tím, co se stalo před 17 lety, je mnohem temnější tajemství. A pokud to nebyl meteorit, tak co to bylo?

Dobré, nebo špatné?

Dánská sci-fi série „Vyvolená“ přichází na Netflix jako další produkce od Jannika Tai Mosholta a Christiana Potaliva, kteří také pracovali na postapokalyptickém thrilleru „Déšť“ a fantasy hororové sérii „Nebezpeční skřítkové“. Žánrový materiál dua byl zatím diváky Netflixu dobře přijat – jenže zdá se, že „Vyvolená“ by se mohla stát jejich prvním propadákem, protože už teď má na ČSFD pouhých 28 %. Jestli se ale novinka opravdu stane spíše negativní podívanou, to se dozvíme v následujících dnech a týdnech.

Každý, kdo se zajímá o sci-fi, záhady a příběhy o dospívání, by se ale i tak měl podívat na tuto novinku. Jak už to tak u Netflixu bývá, je tu potenciál na binge-whatching, protože streamovací služba vydala všech šest epizod první sezóny najednou.

 

Zdroj: