Zpátky do minulosti s Ulicí: Smrt Kláry Peškové na schodech otcova domu

Zpátky do minulosti s Ulicí: Smrt Kláry Peškové na schodech otcova domu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kláře Peškové šlo jenom o peníze, za splněním svých cílů šla i přes mrtvoly a nebrala ohledy na nikoho. I když byla Vlastovou dcerou, nikdo se nezdráhal dávat najevo, že je v Ulici neoblíbená. Její „tragický skon“ většinu diváků spíše potěšil. Kdo za ním ale stál, to byla tenkrát velká záhada.

Klára Pešková si znepřátelila každého

Když zemřela Vlastimilova (Rudolf Hrušínský mladší) manželka Zdenka, přestal stačit i na svou lehkovážnou dceru Kláru. Jejich cesty se rozešly, ale Klára otěhotněla a v podstatě mu hodila na krk malou Adrianu, o kterou se nedokázala – nebo spíš nechtěla – starat. Uplynula řada let, z Adriany se mezitím stala puberťačka, a Klára najednou otci poslala dopis, v němž litovala svých činů. Rozhodla se zkusit s Adrianou sblížit tak, že jí koupila drahý taneční kurz v Londýně. Obě pak Peškovi na nějaký čas zmizely ze života, načež se po letech opět vrátily. Málem to zničilo Vlastův rozvíjející se vztah s Amálkou Seidlovou (Dana Syslová), která rychle prokoukla, že slečnám Peškovým jde jenom o otcův dům a peníze.

Upřímně řečeno, Klára (Hana Igonda Ševčíková) se začala vybarvovat jako vypočítavá mrcha na více frontách. Spoustě lidí uškodila, takže ani není divu, že dopadla tak, jak dopadla. Její život skončil náhle dne 15. ledna 2014 – pádem ze schodů. Zpočátku to vypadalo jako tragická nehoda, jenže…

„Nebyla to tak úplně nešťastná náhoda, za její skon byla odsouzena Ivana, Lenčina matka. Také Jarda byl jako podezřelý zatčen a strávil několik týdnů ve vazbě… Tato nešťastná událost mezi nás přivedla majora Petera Kadlece, který celou záležitost vyšetřoval.“ (My z Ulice, str. 46)

Ivana šla do vězení za neúmyslné zabití

Tehdy se v Ulici poprvé objevil také kapitán Jirka Herman (Jan Holík), aby pomohl smrt Kláry Peškové objasnit. Po nespravedlivém zatčení Jardy Hejla měla Ivana Drápalová (Vilma Cibulková) takové výčitky, že se ke všemu přiznala jeho mámě Miriam (Hana Maciuchová). Za Klářino neúmyslné zabití dostala trest ve výši tří let nepodmíněně, a tak krátce po konfliktu s Adrianou nastoupila do vězení, což provázelo dojemné loučení s dcerou Lenkou (Michaela Badinková) i partnerem Henrym (Dan Brown).

Adriana překonala ztrátu mámy i Roberta.
Adriana překonala ztrátu mámy i Roberta. | Zdroj: TV Nova

„Klára se zachovala špatně, styděl jsem se za ni, ale takový konec si nezasloužila. Byla to moje dcera. O její smrti, která nakonec nebyla nešťastná náhoda, psát nebudu, nemám na to ani po těch letech dostatek sil. Život musel jít dál. Adriana se po tom všem dala dohromady, ale začala se stýkat s nesprávnými lidmi.“ (My z Ulice, str. 72)

Jak si jistě vzpomenete, Adriana se zamilovala do podvodníka Roberta, za nějž se provdala. Než ale stačil Peškovu rodinu o všechno připravit, zabil se v autě na dálnici v Německu. Adriana a Peškovi nakonec překonali i tuto velkou ránu.

„Adrianu jsem hrála s pauzou a po té přestávce vám řeknu, že jsem sama byla překvapená, kdo ta holka vlastně je,“ prozradila dívčina představitelka Šárka Krausová, rozená Vaculíková. „Adriana je velmi energická, životaplná, neláme si jen tak s něčím hlavu. A to je, musím říct, docela nabíjející. Máme společný pohled na svět.“

Zdroje článku:
  • youtube.com,
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020. ISBN 978-80-249-4296-4.