Bratři před kamerou i mimo ni: Synové českých herců, kteří zdědili talent po rodičích

Bratři před kamerou i mimo ni: Synové českých herců, kteří zdědili talent po rodičích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve filmech a seriálech hrají bratry, jimiž jsou ale i ve skutečném životě. Talentovaní sourozenci z hereckých rodin se rozhodli kráčet ve šlépějích slavných rodičů – a zatím se jim to daří zvládat na výbornou. Uvidíme, čím nás tihle nadaní mladí herci ještě překvapí.

Matyáš a Viktor Sekaninovi

Pokud patříte k fanouškům seriálů Kukačky, Slunečná nebo ZOO, nemohli jste si nevšimnout dvou roztomilých raubířů – sourozenců Sekaninových. Matyáš a Viktor si v ZOO zahráli bratry, jimiž jsou i ve skutečnosti. Přestože jejich maminkou je herečka a koučka dětských herců Veronika Duchková, jež měla např. na starost obsazování epizodních rolí ve Slunečné, chlapcům se žádné protekce nedostává. Oni ji však ani nepotřebují, mají nesporný talent a odmalička jsou zvyklí pohybovat se v hereckém prostředí.

„Matyáš hrál poprvé v pěti letech v Divadle na Vinohradech, moc ho to bavilo a chtěl se tomu věnovat dál. Jakmile se na Slunečné hledali synové pro Filipa Blažka, tak se Matyáš účastnil kamerových zkoušek, a jelikož máme odlišná příjmení, chvilku ani nikdo nevěděl, že to je můj syn,“ řekla Veronika Duchková v rozhovoru.

Jan a Jiří Dlouzí

Také Jan a Jiří Dlouzí, synové herce Vladimíra Dlouhého a herečky Petry Jungmanové, už mají na kontě několik rolí. Té úplně první se jim dostalo, když je máma upozornila na konkurz v divadelním představení Donaha!. Jirka v něm uspěl a oba chlapci se pak začali objevovat v dalších představeních. Např. se alternují v inscenaci Na Zlatém jezeře v Divadle ABC. Máma je s sebou brávala do divadla už jako malé, takže se s tímto prostředím důvěrně seznámili a zamilovali si ho. Neomezují se ale pouze na divadelní prkna.

Jan na sebe upozornil v komedii Ruce v záruce (2022), kde hrál syna Romana Zacha a Anny Polívkové. Zatím největší hereckou příležitostí pro oba bratry je účinkování v nekonečném seriálu Ulice, kde odnedávna hrají dvojčata Marka a Matěje Dvořákovy. Na place se objevují nejčastěji ve společnosti Veroniky Čermák Mackové, Filipa Rajmonta a Ondřeje Studénky.

Adam a Kryštof Svátkovi

V naší přehlídce talentovaných bratrů z hereckých rodin pokračujeme představením synů Vlastiny Svátkové. Ne že by Adam a Kryštof potřebovali dlouze představovat. Stihli se už blýsknout ve filmu Spící město (2021), mysteriózním thrilleru podle knihy Martina Vopěnky, kam je obsadil jejich tatínek, režisér a scenárista Dan Svátek. Nejednalo se ovšem o jejich první zkušenost před kamerou. Předtím si zahráli v několika reklamách.

„Sami si k hraní našli cestu a myslím, že je to baví. Neodrazovala jsem je od herectví. Když je něco baví, tak je v tom podporuju a neříkám jim, co mají dělat,“ vylíčila Vlastina Svátková během rozhovoru pro Super.cz.

Vlastina Svátková, premiéra filmu Super Mario Bros. ve filmu
Vlastina Svátková, premiéra filmu Super Mario Bros. ve filmu | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroje článku: