Jan a Jiří Dlouzí z Ulice: Tátu si připomínají i přes jeho nejslavnější role

Jan a Jiří Dlouzí z Ulice: Tátu si připomínají i přes jeho nejslavnější role
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dvojčata Jan a Jiří Dlouzí, synové Vladimíra Dlouhého a Petry Jungmanové, teď sbírají nové zkušenosti v nekonečném seriálu Ulice. Ztvárňují Marka a Matěje Dvořákovy a pro Jirku je to vůbec první zkušenost s natáčením. Herectví mají zkrátka v krvi. Na tátu vzpomínají při sledování jeho filmů.

Synové Vladimíra Dlouhého začínali na divadelních prknech

Jan Dlouhý už na sebe stihl upozornit v komedii Ruce v záruce (2022), kde si zahrál po boku Anny Polívkové a Romana Zacha. V Ulici hraje Marka Dvořáka, zatímco jeho dvojče Jiří ztvárňuje Matěje Dvořáka. Kolem těchto Magdiných nových studentů se v brzké době vyrojí celá řada podivných záhad. Oba mladí herci si pochvalují přátelskou atmosféru na place i sympatické kolegy. Pro Jirku je to vůbec první zkušenost s natáčením a baví ho to. V reálném životě je starší Jan, ale jak je tomu v seriálu, to vlastně netuší ani jeden z nich. Považují se za velmi rozdílné. Jan prý více přemýšlí, než něco udělá, a je spořádanější. Jirka potvrzuje, že bratr je ten zodpovědnější, zatímco on si spíš užívá a starosti pouští po vodě.

Bratři pocházejí ze známé herecké rodiny, což ostatně prozrazuje už jejich příjmení. Jsou to synové herce Vladimíra Dlouhého a herečky Petry Jungmanové. Zapomínat bychom neměli samozřejmě ani na jejich strýce Michala Dlouhého. Není divu, že to k herectví táhlo i je. „My jsme měli tu výhodu, že třeba mamka hrála v divadle, takže jsme odmalička chodili, když někde zkoušela,“ prozrazuje Jirka v pořadu TV Nova.

První role se chlapcům naskytla, když se jim máma jenom zmínila o jistém castingu. Ne že by využila nějaké kontakty, prostě našla zajímavý konkurz, a tak se jich zeptala, jestli by to chtěli vyzkoušet. Jednalo se o divadelní představení Donaha! v Městském divadle Kladno a Jirku tam přijali. Pak je začali obsazovat do dalších představení. V Divadle ABC se alternují v roli Billyho v inscenaci Na Zlatém jezeře.

Marek a Matěj se dopustili podvodu.
Marek a Matěj se dopustili podvodu. | Zdroj: TV Nova

Na tátu vzpomínají prostřednictvím filmů

Charismatický herec Vladimír Dlouhý zemřel před třinácti lety po náročném boji s rakovinou. Pro případné profesní rady si tak kluci musejí zajít k mámě nebo strejdovi. Tátu si ale rádi připomínají v oblíbených filmech. „Líbí se nám Den, kdy nevyšlo slunce,“ říká Jan a Jirka dodává: „To je vlastně film, kde se seznámila mamka s tátou, tak je to takový hezký. Potom určitě Swingtime, kde hraje táta i strejda. Domina, tam taky hraje táta i strejda. S čerty nejsou žerty, Arabela nebo Už zase skáču přes kaluže… Jsou to hezký vzpomínání, když koukáme na ty filmy a i ty filmy jsou vlastně hrozně povedený.“

Zdroje článku: