Viktor Sekanina má IQ 128 a v lecčem se podobá Jakubovi z úspěšného seriálu Kukačky

Viktor Sekanina má IQ 128 a v lecčem se podobá Jakubovi z úspěšného seriálu Kukačky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je velmi inteligentní a bystrý, na svůj věk uvažuje vyspěle a všímá si všech detailů. Takhle by se dala popsat postava Jakuba ze seriálu Kukačky, ale vlastně také i jeho představitel, herec Viktor Sekanina, kterého můžete dále znát třeba ze seriálu ZOO nebo z filmu Přání Ježíškovi.

V ZOO hraje se starším bráchou

O tom, jestli má přijmout roli v seriálu Kukačky, se Viktor Sekanina nemusel dlouho rozmýšlet – snad proto, že jeho starší bratr Matyáš měl v té době celkem výraznou roli ve Slunečné. Aktuálně se spolu potkávají na natáčení seriálu ZOO, kde hrají sourozence Mikyho a Matyho, nezvedené synky Elišky Krásné (Lucie Polišenská), jíž zpestřují život různými vylomeninami a průšvihy.
Kromě toho se Viktor Sekanina objevil ve čtvrté epizodě krimi seriálu Boží mlýny (2021) a téhož roku účinkoval i v romantické komedii Přání Ježíškovi.

Těšil se, že bude řídit vlak, ale bylo to jen jako

V úspěšném rodinném seriálu Kukačky si Viktor Sekanina zahrál roli Jakuba Kadlece, jednoho z chlapců zaměněných v porodnici hned po narození, který se navíc ještě potýká s Aspergerovým syndromem. Zahrát člověka s tímto vrozeným onemocněním samozřejmě není jednoduché, ale Jakubovi pomáhala poradkyně, která právě s takovými dětmi pracuje.

Radila mi, co bych měl jak zahrát. Třeba že musím třískat věcmi, když se něco nepovede. Taky jsem věděl, že se tyhle děti nekoukaj do očí, když s někým mluví.

Při natáčení určitých vypjatých situací dostával někdy Viktor instrukce i od režiséra Bisera Arichteva. Spolupráce s ním chlapce velmi bavila, dokonce ho označil za nejlepšího režiséra, s jakým kdy točil. Dobře si rozuměl také se svou seriálovou rodinou. Všichni na něho byli moc hodní. Nejvíce si prý ale užíval střílení z pušky a také scény s chameleonem, kterého však bylo třeba krmit cvrčky. To už se mu tolik nelíbilo, protože z nich má fobii. Zato si do sytosti užil třískání do stolního fotbálku a další věci, které by si prý jinak nemohl vyzkoušet.

„Hodně jsem se těšil taky na scénu s vlakem. Když jsem četl scénář, byl jsem úplně nadšenej, myslel jsem, že ho budu řídit. Jenže – přijdu tam a zjistím, že to bude jen jako. Ne všechno je ve filmu jako ve skutečnosti. Třeba včely se přidělávaly počítačem. A jak v jedný scéně utíkám z auta a běžím po dálnici, tak to zase tak nebezpečný, jak to vypadá, nebylo. Natáčelo se to normálně v Praze u parku Kampa, žádná dálnice.“

Viktor (uprostřed) se svou seriálovou rodinou z Kukaček
Viktor (uprostřed) se svou seriálovou rodinou z Kukaček. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jakub potřebuje mít všechno přesně, Viktor to cítí stejně

Na otázku, zda má se svou seriálovou postavou něco společného, odpověděl, že Jakub je hodně chytrý a že oba potřebují mít vše správně a vědět všechno „úplně přesně“. „Když mi mamka řekne: ‚Je devět, jdi spát,‘ tak já klidně odpovím: ‚Je osm padesát devět.‘“

Bystrému Viktorovi neunikne žádná drobnost – díky vysoké inteligenci uvažuje jako podstatně starší chlapec. Jeho maminka to v jednom z rozhovorů potvrdila slovy:

On si všeho všímá. Má IQ 128, tím je trochu jiný. Když loni nastupoval do první třídy, četl a počítal na úrovni třetí třídy.

Zdroje článku: