Kukačky jsou zpět a druhá řada oblíbeného seriálu slibuje ještě větší dávku lidskosti a napětí

Kukačky jsou zpět a druhá řada oblíbeného seriálu slibuje ještě větší dávku lidskosti a napětí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jen málokterému rodinnému seriálu posledních let se podařilo pravidelně ke každé epizodě přilákat 1,7 milionu diváků. Biser A. Arichtev divákům slibuje, že třináct nových dílů bude opět stát za to.

B. Arichtev patří v současnosti určitě k nejuznávanějším českým režisérům a práce má nad hlavu. Nedávno přinesl na televizní obrazovky překvapivě příjemný seriál O mě se neboj o trampotách jedné příliš upřímné matky a diváci hned začali volat po pokračování.

Stejně to bylo v případě seriálu Kukačky, který na sebe strhl pozornost už v roce 2021. Na pokračování si diváci museli chvíli počkat, ale nikdo nepochybuje, že se čekání vyplatilo.

Na obrazovky se vrací odrostlejší Jakub s Tomášem a rodiče se ze všech sil snaží, aby měli své děti u sebe. Holcovi a Kadlecovi tomu přizpůsobili celý svůj život a po zralé úvaze se rozhodli sestěhovat obě rodiny na jedno místo. To by mělo umožnit oběma rodinám užívat si přítomnost obou synů.

seriálové děti, zdroj: Křepelka / © Česká televize

David, který se cítí provinile, že výměnu zavinil, nabízí svůj dům Tereza a Martinovi. Jenže soužití dvou rodin, které mají naprosto odlišné zvyky, životní priority i názory na výchovu dětí, nebude vůbec jednoduché. Každým dnem jsou všichni postaveni před řadu překážek a to, co vypadalo jako ten nejlepší nápad, se hroutí. Den za dnem rodiny zjišťují, že si vybrali nesnadnou cestu a o svém rozhodnutí začnou pochybovat. Nikdo ale nechce být tím, kdo první vzdá snahu tento citlivý rodinný problém řešit.

V seriálu se potkáte se Sabinou Remundovou, Davidem Novotným, Martou Dancingerovou, Markem Adamczykem, Viktorem Sekaninou, Theodorem Schaeferem, Klárou Cibulkovou, Lubošem Veselým, Evou Hacurovou, Janem Dolanským, Michalem Isteníkem, Helenou Dvořákovou, Petrem Kostkou nebo Libuší Švorovou.

V seriálu bude chybět Jitka Čvančarová, která si zlomila na dovolené velice nešťastně nohu, a tak místo natáčení musela řešit zdraví a následné rehabilitace.

Jitka dokonce seriál začala točit, ale poté, co bylo jasné, že kotník hned tak v pořádku nebude, byla její role zdravotní sestry Kamily přeobsazená Evou Hacurovou, známou ze seriálu Ulice. Scény s Čvančarovou byly přetočené, takže v seriálu nebude vůbec. Toho herečka lituje, protože je pravděpodobné, že sledovanost bude opět nadprůměrná a přišla tak o dobrou hereckou příležitost.

O druhou sérii si řekli diváci a kdyby seriál neměl takovou sledovanost, určitě by druhá série nevznikla.

Remundová a Novotný, zdroj: Křepelka / © Česká televize

Od začátku příprav Kukaček jsme opravdu věděli, jak budeme příběh vyprávět dál. Bylo jasné, že když na konci první řady odhalíme toho, kdo děti v porodnici vyměnil, tak jsme zdaleka neukázali to, s čím se obě rodiny musí dál vypořádávat a co rodiče a jejich kluci následně prožívají. Měli jsme skutečně hodně dramatického materiálu pro druhou řadu,

prozradil Filip Bobiňski, spoluautor projektu Kukačky

Dancingerová a Adamczyk, zdroj: Křepelka / © Česká televize

A na co se v nové sérii těšit?

Samozřejmě, že diváky bude nejvíce zajímat, zda dojde k výměně (vrácení) dětí a zda je nakonec budou vychovávat biologičtí rodiče. Zajímavé bude, jak o věci rozhodne soud a jak se obě rodiny budou snažit spolu vycházet.

Když jsem si přečetl scénář Kukaček, tak mě napadlo, že to bude další role, za kterou na mě nebude moje maminka pyšná,

uvedl Michal Isteník. Ten hraje Davida, ředitele školy a příbuzného rodiny Holcových. Je to právě David, který v seriálu Kukačky stojí za záměnou dětí.

A co říká herec na svou postavu, která je rozhodně nejrozporuplnější postavou seriálu?

Na jednu stranu je to čestný, dobromyslný člověk, oddaný své rodině a svému povolání, nebo chcete-li poslání pedagoga. Na druhou stranu udělal to, co udělal. Je pak polehčující okolnost, že to bylo s dobrým úmyslem ochránit svého bratra. Světí účel prostředky v takovém případě? Myslím, že ne.

Seriál začíná v pátek 20. ledna večer na ČT1.

Zdroje článku:
  • Press kit ČT,
  • autorský článek