O mě se neboj: Seriál míří do finále. I přes závažné téma domácího násilí je nabitý romantikou a láskou

O mě se neboj: Seriál míří do finále. I přes závažné téma domácího násilí je nabitý romantikou a láskou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jediné, co lze seriálu vytknout, je pouhých osm epizod. Na druhou stranu, děj by klidně mohl pokračovat dál. Třeba se někdy dočkáme pokračovaní a Eva se k nám vrátí. A s ní i fešák Martin, se kterým měla hodně zvláštní vztah, nebo ňouma Kryštof, kterého člověk nemohl nemít rád.

Eva je stále naplněná pochybnostmi. Kryštof ji velice intenzivně přesvědčuje, že je její nový přítel Pavel Režný magor. Ona ale ví, že Kryštof umí přehánět, a také je jí jasné, že žádného chlapa, kterého si vezme do života, jí nikdy neschválí. Jeho ochranářský pud se neoslabil ani rozvodem. Na druhou stranu také ví, že to Kryštof myslí upřímně a bojí se o ni a o děvčata doopravdy. Ale Kryštof vidí věci jen ze svého úhlu.

Ona vidí Pavla Režného jako příjemného společníka, úspěšného podnikatele a galantního muže. A nakonec nebyla u toho, když měl střet s Kryštofem. Neví a možná ani nechce vědět, jak se věci doopravdy staly. A Kryštof umí přehánět. Sama by ho někdy vzala přes hlavu.

Martin neprožívá nejlepší období. Chybí mu Petra, která byla jeho kotvou a vrbou. U soudu to není žádná sláva a jeho šéf mu to dává znát.

A rozvod Pavla Režného mu rozhodně moc nepomáhá. Dozvídá se věci, které by neměl vědět, a to ovlivňuje nejen jeho práci, ale i soukromý život. Navíc ho Eva svým smyslem pro spravedlnost ovlivnila víc, než si připouští.

Je otázkou, zda by se tak zachoval, kdyby to nebyl právě Režný, kdo se Evě dvoří. Nakonec riskoval vše, aby jednal tak, jak by to chtěla Eva. A přestože udělal dobrou věc, byl potrestán a přišel o práci.

Jenže Evu před Režným ochránit nedokázal. Neměl příležitost jí všechno říct a ona by mu možná nevěřila, stejně jako ignorovala varování od Kryštofa.

Když zjistila pravdu, bylo už pozdě. Byla zamčená v domě na samotě, bez telefonu, bez znalosti místa, kde se nachází. A v patách Režného, který je přece mužem, kterého žena nemůže odmítnout. Tak si to alespoň myslel.

Eva není hrdinka z románu, a nakonec i ona dostala pořádný strach. Bláznům se nemá odporovat, chtěla uvařit, posedět a potom se nechat odvést domů. Jenže Režný měl jiné plány.

Mezitím už Kryštof doma zpanikařil. Eva by nikdy nevypla telefon, aby nebyla na dosah, kdyby děti něco potřebovaly. Je především matka a žádné dobrodružství by ji nezaujalo natolik, aby se neozvala. Tentokrát se Kryštof nepletl. Jenom podcenil svou ženu, že by se nechala někde zavřít.

Do záchrany Evy samozřejmě zapojil i Martina, který právě prožíval okamžik usmíření s Petrou. Ta by určitě měla dostat cenu za nejtrpělivější a nejchápavější ženu v seriálu. Opět pochopila, že Eva potřebuje zachránit a láskyplně přišla po akci opečovávat Martina.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek