Kriminální seriál Odznak Vysočina přichází s druhou řadou

Kriminální seriál Odznak Vysočina přichází s druhou řadou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to už rok, co se na televizních obrazovkách objevil nový kriminální seriál s pěticí vyšetřovatelů pod vedením kapitánky Dany Skálové. Seriálu chvíli trvalo, než si našel své diváky, ale nakonec podobně jako u seriálu Policie Modrava pomohla i krásná krajina, kam je děj zasazený.

I v druhé řadě se mohou diváci těšit na Moniku Hilmerovou, Martina Hofmanna, Michala Suchánka, Patrika Děrgela a Simonu Zmrzlou. Nově se potom ke staré partě přidá Pavel Řezníček coby přímý nadřízený Dany Skálové.

Kromě nových případů se děj opět vrátí k tajemné kauze „Jůlinka“, která byla zmíněna i v první sérii. Případ bude na základě nových skutečností znovu otevřený kapitánem Ondřejovským (Pavel Batěk). Případ se bude velmi dotýkat Skálové, která ho v minulosti vyšetřovala. Bude mít však mnohem větší vliv a zanechá stopu i na vzájemném vztahu všech členů policejního týmu.

kapitánka Skálová, zdroj: TV Nova

Jednotlivé případy jsou tentokrát navíc inspirovány skutečnými událostmi a tvůrci si přizvali i odbornou poradkyni z řad policie. Televize Nova věří, že druhá série přitáhne k obrazovkám ještě více diváků než ta úvodní, kterou podle ATO sledovalo pravidelně přes milion fanoušků.

Půjde o 8 zbrusu nových dílů, které se soustředí na kriminalistické procedury a na to, jak fungují při reálném vyšetřování. Navíc Vysočina se představí v krásném letním období, co obzvláště uprostřed zimy bude příjemné rozptýlení. Postavy zůstávají stejné, ale posunuli se v čase, takže se vztahy mezi nimi vyvíjí a poměrně výrazně dramatizují. Napětí by měly seriálu přidat i zajímavé případy k řešení. Vždy jde o vraždy a na konci každého dílu je vrah odhalen. Každou epizodou se zároveň táhne starý případ Jůlinky, který napomohla znovu otevřít kolegyně Dany Skálové Kateřina Vlčková.

Hlavním protihráčem kapitánky Skálové bude vyšetřovatel Tempusu kapitán Ondřejovský, který starý případ otevřel. Skálová však z počátku nemá ani tušení, že její kolegyně Vlčková s jejím protivníkem úzce spolupracuje. Na silného protivníka nebude sama a překvapivě se na její stranu přidá její nadřízený plukovník Valtr Kožíšek (Řezníček).

Tvůrci nevylučují, že by se mohla natočit i třetí série, protože zajímavých případů mají v zásobě dost. Vše záleží na tom, jak se budou nové díly líbit divákům.

herci Hilmerová a Děrgel, zdroj: TV Nova
Zdroje článku: