Děti zapomínají na starosti svých matek velmi rychle. Své o tom ví i Gábina z Ulice

Děti zapomínají na starosti svých matek velmi rychle. Své o tom ví i Gábina z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon obrací a začíná být sobecký a protivný, i když své mámě po zjištění, že má rakovinu, slíbil, že ji nebude trápit a přidělávat jí starosti. Jeho myšlení se však ve 4279. dílu mění a Gábina s Jirkou budou mít co dělat, aby ho v klidu ukočírovali.

Gábina podléhá momentální situaci a chová se dle jejího mínění iracionálně. Po tom všem, co musela vydržet a co stále musí snášet a ještě nemít jistotu, že bude kdy znovu zdravá, je na sebe až moc tvrdá. Necítí se již více být ženou, jakou bývala. Stydí se před Jirkou za své jizvy. Šimonovi musí oznámit, že se do Berlína nevracejí. Toho to naštve a naschvál nedorazí domů a nezvedá telefon.

Šimonovo vysoce nevhodné chování řeší Gábina, její rodiče i Jirka, který se nabídne, že ho přivede domů. Od Mastného dokonce dostane nedobrovolné požehnání. Přesvědčit v klidu Šimona, aby se vrátil a ještě pochopil mámino chování a změnu rozhodnutí, je pro dospívajícího, emočně nevyrovnaného kluka složité. Gábina si tedy po jeho příchodu bude muset jako máma dupnout, aby alespoň upoutala jeho pozornost.

Narychlo zorganizovaná oslava pro Vilmu měla obrovský úspěch. Tedy, Vilma byla nadšená, dojatá a z prožitých zážitků čerpá i následující den. Září štěstím a blahým pocitem, jakou má úžasnou a milující rodinu. Úžasná a milující vnučka Vendula má však černé svědomí, protože oslava byla ušita horkou jehlou.

Na Vilmu a její jubileum totiž všichni rodinní příslušníci zapomněli. Letitá rada však zní: Zatloukat, zatloukat, zatloukat. A tak všichni hromadně zatloukají. V jeden okamžik však může všechno prasknout. Co se přihodí?

Lumír jeden požár zažehnal a teď je na čase hasit druhý. Kvůli matčině oslavě, ač se velmi povedla, přišel o první opravdové rande s Kateřinou. A tak narychlo vymýšlí náhradní plán, protože je celý nedočkavý, aby už konečně mohl být s ní. Jeho původní nápad byl vzít Kateřinu na večeři, do kina a koupit krásnou kytici.

Jeho nový plán spočívá v procházce v lese mezi klíšťaty, opékání buřtů, pití piva a sledování západu slunce. Jak takovou schůzku přijme Kateřina?

Zdroj článku:
  • Autorský text