Gábina z Ulice nechce ztrácet svůj čas a podepisuje revers

Gábina z Ulice nechce ztrácet svůj čas a podepisuje revers
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina se bohužel příliš brzy radovala z úspěšné operace a s tím spojeným koncem rakoviny a její léčby. Výsledky histologie ve 4269. dílu odhalí drobnou metastázu na uzlinách, které jí při odstraňování původního nádoru lékaři odebrali pro jistotu a k následné kontrole.

Gábina musí nastoupit další léčení. Čeká ji ozařování a chemická léčba. Rovněž se musí připravit a smířit se i poprat s vedlejšími účinky. Nedokáže se bavit se Šimonem ani po telefonu, aniž by se nerozbrečela a nemusela mu prozradit proč, natož mu říct do očí, že mu máma lhala a že možná nikdy v pořádku nebude…

Gábina nechce ztrácet svůj čas a podepisuje revers. Nezahojené rány, zvýšená teplota, negativní prognóza, i tak nebo možná proto se Gábina žene domů. Musí pracovat a stihnout vše ještě před nástupem nevolností a dalších komplikací spojených s léčbou metastázy. Připouští si myšlenky na smrt, propadá depresi a černým myšlenkám. Jirka, který ji nenajde v nemocnici, a tak dlouho buší na dveře bytu, dokud mu Gábina nepřijde otevřít, ji musí zarazit, když ze zoufalství žertuje o umírání a chce do sebe lít alkohol.  

Kateřina líčí Ingrid, jak krásně se Lumír po dobu oslavy staral o svou rodinu, jak je pozorný a starostlivý. Ingrid už nebaví poslouchat Lumíra a jeho nářky a černé scénáře, a tak ho pošle vyrovnat účet do hospody pod záminkou vzkazu od Kateřiny, aby ho donutila se s ní sejít. Lumír se však k ničemu nemá a Kateřina ho nenápadně tlačí k vyjádření citů. Už by mu také ráda řekla, že s ním chce být, ale stále zatím jen čeká, protože Lumír její náznaky naprosto nechápe. Místo toho svede řeč na společnou zahrádku. Natvrdlejší už Lumír být nemůže. 

Mirek fakticky zrušil svatbu. Zjistil to Otík, když zavolal do horské chaty, kde se měla konat svatba, zda mají volný termín na stejné datum, které rezervoval Mirek. Po tomhle zjištění Magda nadobro obrací své myšlení a rozhodne se začít se změnami ve svém životě. První na řadě je stopnout Irenino nadšení a dotazy na svatební dary. Landová přinese Magdě do kabinetu svatební závoj a trvá na tom, aby si ho vyzkoušela, což Magda nepochopitelně udělá. Možná se chce naposledy cítit jako nevěsta. Je však na čase závoj sejmout a přiznat pravdu. 

Zdroj článku:
  • Autorský text