Podvedený Mirek odchází od Magdy, zruší i svatbu?

Podvedený Mirek odchází od Magdy, zruší i svatbu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magdě z Ulice se zhroutí svět. Její hádku s Prokopem si totiž zpoza dveří vyslechne Mirek a konečně se dozví, jak ho snoubenka i nejlepší kamarád tahali za nos. Zrazený a zklamaný si sebere pár základních věcí a odejde. Neobměkčí ho ani Magdin pláč. Je tohle konec?

Hádka Magdy a Prokopa odhalí mnohé

Prokop se odklidí z kabinetu, aby nemusel naslouchat otravným řečem o svatbě, ale neústupná slečna matikářka ho stejně nenechá na pokoji. Ačkoli mu zlomila srdce, když si místo něj vybrala Mirka, stále trvá na tom, aby s Prokopem zůstali přáteli. Zazvoní u jeho bytu, vnutí se dovnitř a začne ho ujišťovat, že jej nechtěla z kabinetu vyštípat.

Nikoho asi nepřekvapí, že se zase pohádají. Prokop s ní zkrátka nechce trávit čas v jedné místnosti – nebo spíš nemůže. Unavuje ho to, navíc musí neustále lhát a předstírat před Mirkem. Magda prosí, aby mu hlavně nic neříkal. Ani jednoho z nich nenapadne, že by Mirek mohl stát na chodbě a všechno slyšet.

Veronika Čermák Macková, představitelka Magdy v Ulici, Zdroj: Pawel Gwužď / Nextfoto.cz

Mirek řekne Magdě, že už s ní nechce být

Mirek zaslechne, jak Prokop za dveřmi líčí, že Magda hodlala svatbu zrušit, ale pak si to zase rozmyslela. Navíc po Prokopovi vyjela v době, kdy byla s Mirkem! Když se dveře rozletí a Magda s Prokopem vyjdou ven, zůstanou stát jako opaření.

Mirek se naproti tomu okamžitě sebere, zamíří nahoru do bytu pro pár základních potřeb a odejde. Magda se ho pokusí přesvědčit, aby zůstal a vyslechl ji, ale on odmítne. Šanci, aby mu pověděla pravdu, jí už přece dal a ona mu lhala do očí. Nechce s ní být, nechce, aby mu volala nebo psala a později si zablokuje i její číslo.

Magda chtěla moc, nebude mít nic

Ani ve středu se situace nezlepší. Magda vyrazí do školy brzy ráno, aby nemusela sedět sama doma. Snad by to ale bylo lepší, protože s vizáží zombie a hlavou plnou starostí se stejně nebude moct soustředit na vyučování.

Mirek jí pošle zprávu, ve které žádá, aby ho nehledala a neříkala nic jeho příbuzným – s těmi si promluví sám. Nezmínil sice vysloveně, že by chtěl hned zrušit svatbu, ale podle Magdy je to jasné. Příliš dlouho váhala mezi dvěma muži. Teď nebude mít ani jednoho.

Zdroj článku:
  • autorský text