Diskuze

Když jsem poprvé viděla Discopříběh, můj život se obrátil naruby. Vdala jsem se přesně podle scénáře

Když jsem poprvé viděla Discopříběh, můj život se obrátil naruby. Vdala jsem se přesně podle scénáře
Já jsem si šla s kamarádkami užít jen obyčejné odpoledne, ale Discopříběh mi nečekaně obrátil život vzhůru nohama. A vůbec netuším, jestli za to může Michal David, Rudolf Hrušínský nejml. nebo moje tehdejší slabost pro kluky v džínových bundách.
Zpět na celý článek

Já jsem si šla s kamarádkami užít jen obyčejné odpoledne, ale Discopříběh mi nečekaně obrátil život vzhůru nohama. A vůbec netuším, jestli za to může Michal David, Rudolf Hrušínský nejml. nebo moje tehdejší slabost pro kluky v džínových bundách.
Zpět na celý článek
Shrnutí článku: Když jsem poprvé viděla Discopříběh, můj život se obrátil naruby. Vdala jsem se přesně podle scénáře
Jaký dojem na autorku film Discopříběh zanechal, když ho viděla poprvé?

Film Discopříběh na ni zanechal silný dojem díky barvám, hudbě, emocím a romantickému, lehce rebelskému stylu, který do té doby neznala. Dodnes jí stačí pár tónů písničky „Nonstop“ a je zpátky na začátku.

Jak se autorka seznámila se svým manželem Pavlem?

Se svým budoucím manželem Pavlem se autorka seznámila na školní diskotéce pár dní po zhlédnutí filmu. Pavel měl stejný účes a oblečení jako hlavní hrdina Rudla, což ji okamžitě zaujalo.

V jakých ohledech se jejich vztah s Pavlem podobal filmovému Discopříběhu?

Jejich vztah se podobal filmu například projížďkou ve Škodě 120 L s hudbou Michala Davida, útěkem z plesu se stejnou větou jako ve filmu a dokonce i manželskou hádkou kvůli utrácení peněz, což reflektovalo scénu Rudly a Evy.

Jaké detaily z filmu Discopříběh se objevily na jejich svatbě?

Na jejich svatbě, která se konala na malém zámku, se kamarád skutečně převlékl za filmového Rudlu – v šusťákové bundě, s igelitkou a kapsami plnými bonbónů.

Jak film Discopříběh ovlivňuje život autorky a jejího manžela dodnes?

Každý rok na Valentýna si pouští Discopříběh a připíjejí si červeným vínem. Film provází celý jejich život, znají ho i jejich děti a autorka dodnes uchovává zažloutlý lístek z kina z prvního promítání.

Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Pohlreichův souboj restaurací: Tentokrát se divákům představí nejoblíbenější kuchyně světa, jež je plná italského slunce
14.03.2023

Pohlreichův souboj restaurací: Tentokrát se divákům představí nejoblíbenější kuchyně světa, jež je plná italského slunce

Italská kuchyně si získala věhlas hlavně tím, že, bez ohledu na módní trendy, vycházela vždy z tradičních receptur a z regionálních potravin. K...

Herec Lukáš Příkazký nedávno zářil ve Volze, teď řádí v Agrometalu
26.05.2023

Herec Lukáš Příkazký nedávno zářil ve Volze, teď řádí v Agrometalu

Lukáš Příkazký je herec s pravděpodobně nejčastěji komoleným jménem. Určitě ho znáte hned z několika filmů a seriálů. Na obrazovkách se v...

Dnes v Ulici: Nakažlivý Lexík se k Vilmě nesmí přiblížit. Šímu štve, že Hynek rozhoduje za něj
26.05.2023

Dnes v Ulici: Nakažlivý Lexík se k Vilmě nesmí přiblížit. Šímu štve, že Hynek rozhoduje za něj

Vilma si za Lexíkovo onemocnění připadá zodpovědná. Když se chlapec vrátí domů, pochopitelně se o něj touží starat, ale Lumír jí v tom zabrání. Být...

Survivor Česko & Slovensko 2023: Jirkovo velké představení a smutný odchod jednoho z nejsympatičtějších hráčů
10.03.2023

Survivor Česko & Slovensko 2023: Jirkovo velké představení a smutný odchod jednoho z nejsympatičtějších hráčů

Čtrnáctá epizoda byla plná emocí. Hlavně Jirka opět dostal tolik prostoru, že to vypadá na cílenou akci divákům znechutit oblíbenou reality show....

Seriál Zlatá labuť má i slovenskou variantu. Ani ta nezůstala ušetřena přísné kritiky
28.04.2023

Seriál Zlatá labuť má i slovenskou variantu. Ani ta nezůstala ušetřena přísné kritiky

Dunaj, k vašim službám – právě takový název dostal seriál, který slovenská Markíza nabízí svým divákům. Podobu se Zlatou labutí nezapře, jen...

Drbárna ze ZOO: Příští týden si Marie užije peklo s Bělou a Jung přijde s velmi osobním návrhem
12.03.2023

Drbárna ze ZOO: Příští týden si Marie užije peklo s Bělou a Jung přijde s velmi osobním návrhem

Mohlo by se zdát, že bude mít Marie po odchodu Karla doma konečně klid, ale není tomu tak. Vojta sice doma moc není, ale zato Běla se rozhodla, že...

Pondělní Ulice: Mára už se nezvládá dál přetvařovat a Šimon zve Val k sobě domů
26.03.2023

Pondělní Ulice: Mára už se nezvládá dál přetvařovat a Šimon zve Val k sobě domů

Ani ve 4451. díle Ulice nebudou mít diváci o zábavu nouzi. Mimo jiné zjistí, že Šimon není až takový mimoň, jakým se dosud jevil. Také se dozví, že...

Pátek v Ulici: Prokop kazí společné soužití a Ája  už má jasno v tom, že intuice Vendule nelže
02.03.2023

Pátek v Ulici: Prokop kazí společné soužití a Ája už má jasno v tom, že intuice Vendule nelže

Ve 4435. dílu Ulice vyplave na povrch nepříjemná pravda o Pavlíkově zamilovanosti. Sám divák si může všimnout, že ze společné schůzky s Martinou...

Zákony vlka: V poslední epizodě budou Robert a Sára čelit svým největším strachům
04.05.2023

Zákony vlka: V poslední epizodě budou Robert a Sára čelit svým největším strachům

V sobotu 6. května 2023 přinese TV Prima závěrečný díl detektivního seriálu Zákony vlka, v němž začne nelegální hon nejen na osamělého vlka, ale...

Poslední oběť: Lukáš Vaculík jako archeolog Hruban pátrá v minulosti své ženy
04.04.2023

Poslední oběť: Lukáš Vaculík jako archeolog Hruban pátrá v minulosti své ženy

V druhé epizodě začínají vyvstávat problémy, které způsobila smrt známé vědkyně. Ta těsně před svou smrtí dospěla k závěru, že jí někdo usiluje o...

Diskutujte

Nejnovější fotogalerie

Fanoušci se dočkali. Nový film vzdá hold Václavu Postráneckému a představí nové hrdiny
26.07.2026

Fanoušci se dočkali. Nový film vzdá hold Václavu Postráneckému a představí nové hrdiny

Po letech se na filmová plátna vrací jedna z nejoblíbenějších českých komediálních sérií. Tentokrát ale nebude všechno při starém. Známé tváře...

Mladý herec z Ulice a influencer má novou lásku. Našel ji na farmě
26.07.2026

Mladý herec z Ulice a influencer má novou lásku. Našel ji na farmě

Alfréd Šrámek je známý především jako Štefan Kubíček ze seriálu Ulice. Herec si právě teď užívá spokojené období po boku své přítelkyně Veroniky....

Novinka v kinech: Marie Švestková a Jiří Havelka v civilním filmu okouzlují autentickými dialogy
25.07.2026

Novinka v kinech: Marie Švestková a Jiří Havelka v civilním filmu okouzlují autentickými dialogy

Citlivé drama pro milovníky hlubších rozhovorů a rozjímání nad otázkami o životě, tak by se dala popsat novinka Bohdana Karáska, která právě...

Po rozvodu přišel i o milovanou farmu. Známý herec a moderátor popsal odchod od druhé ženy
25.07.2026

Po rozvodu přišel i o milovanou farmu. Známý herec a moderátor popsal odchod od druhé ženy

Herec Tomáš Krejčíř byl od svých osmnácti let členem mormonské církve. Z jejich spárů ho zachránila až jeho druhá manželka Petra. Kvůli ní odešel...

Farma: Igor farmáře znovu zklamal. Duel přinesl jasnou vítězku a aliance už nedávají smysl
24.07.2026

Farma: Igor farmáře znovu zklamal. Duel přinesl jasnou vítězku a aliance už nedávají smysl

Ani nedodělaná práce nedokáže vytáhnout farmáře z postele časně ráno. Odměna za týdenní práci tak opět nesplnila očekávání. Celý den to však na...

Nejslavnější televizní pirát všech dob je zpět. Tygr z Mompracemu nás potěší původním českým dabingem
24.07.2026

Nejslavnější televizní pirát všech dob je zpět. Tygr z Mompracemu nás potěší původním českým dabingem

Byl nezkrotný, odvážný a pro miliony diváků symbolem svobody. Když se objevil na televizních obrazovkách, změnil televizní historii a z neznámého...

Na Farmě padl slib, který vydržel jen pár hodin. Zase je všechno jinak
23.07.2026

Na Farmě padl slib, který vydržel jen pár hodin. Zase je všechno jinak

Na Farmě se celý den mluvilo o jediném. Všichni byli přesvědčeni, že večerní rozhodnutí je dávno jasné. Jenže čím více se blížil osudový okamžik,...

Připravte si kapesníky. 3 dojemné romantické filmy, u kterých neudržíte slzy
23.07.2026

Připravte si kapesníky. 3 dojemné romantické filmy, u kterých neudržíte slzy

Ujistěte se, že máte po ruce dostatek kapesníčků, než se pustíte do sledování některého z těchto tří romantických filmů. Mají totiž společnou jednu...

Simona Lewandowska šla na kluka, Šoposká je blond. Výrazné vlasové proměny slavných tváří
23.07.2026

Simona Lewandowska šla na kluka, Šoposká je blond. Výrazné vlasové proměny slavných tváří

S novými účesy v hereckém světě se v poslední době doslova roztrhl pytel. Herečka Marika Šoposká se z brunetky proměnila na blondýnku a Simona...

Jak dnes vypadá Kendy z Básníků? David Matásek má o 24 let mladší ženu i malé dítě
23.07.2026

Jak dnes vypadá Kendy z Básníků? David Matásek má o 24 let mladší ženu i malé dítě

David Matásek neboli Kendy z Básníků je duchem stále mladý. Stále je aktivní a plný života. Už dávno není tím mladým a naivním hercem jako v době,...

Nejnovější diskuze