5 válečných filmů, které byste měli vidět

5 válečných filmů, které byste měli vidět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý má oblíben nějaký svůj filmový žánr. Válečné filmy patří mezi ty, které jsou oblíbeny úplně nejvíce. Nechybí v nich akce, napětí, ale také mnohdy láska a dojemné chvíle setkání. Které válečné filmy jsou nejoblíbenější?

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)

Toto může být jeden z mála vojenských filmů, ve kterém hlavní hrdina odmítá zabíjet lidi. V tomto strhujícím filmu se setkáte s křesťanským pacifistou Desmondem Dossem, který se chce připojit k válečnému úsilí, ale nechce nikoho zabít. Desmond se stává armádním lékařem, ale čelí opovržení a výsměchu od mužů, kteří žijí ve válečné zóně spolu s ním. Tento film získal několik ocenění, včetně cen BAFTA, Academy Awards i Zlatý glóbus.

Zdroj: Andrea Raffin / Shutterstock

Americký sniper (2014)

Pro diváky, kteří rádi sledují filmy se sniperovskou tématikou je tohle jasná volba. Film pokrývá příběh Chrise Kyla z jednotky Navy SEAL, který je proslulý svými sniperovskými schopnostmi. Na rozdíl od většiny ostatních válečných filmů, tento film se kromě jiného věnuje také snaze hlavního hrdiny o navrácení se zpět do svého rodinného života. Je to strhující film, který kombinuje akci i drama v jednom.

Zdroj: Andrea Raffin / Shutterstock

30 minut po půlnoci (2012)

Zatímco desetileté pátrání po Usámovi bin Ládinovi po 11. září je popsáno téměř v každé moderní knize o historii, tento film je nejlepší variantou, jak onen zajímavý příběh zprostředkovat. Trhák s anglickým názvem Zero Dark Thirty popisuje skutečné úsilí skutečných lidí, kteří se snažili Bin Ládina chytit.

Zdroj: Andrea Raffin / Shutterstock

Na život a na smrt (2013)

Tento vojenský film se točí kolem jediné mise, která se uskutečnila v červnu 2005 a ve které se tým Navy Seals vedený Marcusem Luttrellem vydal zajmout vůdce Talibanu Ahmada Šáda. Poté, co místní Taliban odhalí jejich přítomnost, je tým nucen bojovat o samotné přežití. Toto je jeden z těch vojenských filmů, které vám vezmou dech pro své napětí a nekončící akci.

Nezlomný (2014)

Film podrobně popisuje příběh olympijského sportovce Louise Zamperiniho, který během druhé světové války bojoval po boku Američanů v Pacifiku na palubě bombardéru. Během jedné operace jeho letadlo ztroskotalo a on byl zajat japonským námořnictvem. Film popisuje jeho život v japonském zajateckém táboře a jeho snahu o přežití.

Zdroj: Denis Makarenko / Shutterstock

Zdroj:

  • autorský text