Amálka z Ulice slaví dnes své narozeniny. Co byste popřáli oslavenkyni Daně Syslové?

Amálka z Ulice slaví dnes své narozeniny. Co byste popřáli oslavenkyni Daně Syslové?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dana Syslová, která se v Ulici objevila v roce 2010, oslaví 11. listopadu své 77. narozeniny. Přejeme jí, aby jí dvě sedmičky přinesly hodně štěstí a snad i další rozvinutí její dějové linky. Ačkoliv herečka v seriálu pořád působí, až na Vandu, která si k ní chodí foukat své bolístky, se kolem postavy Amálky Peškové nic moc neděje.

Amálka je prozíravá i optimistická 

Amálka, tehdy ještě Seidlová, se v Ulici objevila spolu s dějovou linkou svého seriálového syna Libora Seidla někdy v roce 2010. Libor Seidl tehdy chtěl udělat tlustou čáru za svou minulostí, a proto se přestěhoval do Prahy, kde chtěl otevřít svou ordinaci.

Protože však sehnat šikovnou zdravotní sestru byl velký oříšek a v případě hezkých slečen hrozilo, že se Libor znovu neudrží a začne si s některou z nich románek, celou situaci zachraňovala jeho matka Amálka Seidlová. Ta u svého syna pracovala jako zkušená zdravotní sestra, ačkoliv už byla v důchodu. Ani ta však nedokázala zařídit, aby Liborovi odpustila jeho žena Marta.

Po tom, co na Libora prasklo nemanželské dítě, byly všechny snahy marné. Ale skutečnost, že se Liborovo manželství zachránit nepodařilo, však naštěstí neznamenala konec dějové linky prozíravé Amálky. Ta se totiž v Ulici potkala s Vlastimilem Peškem, a protože si dobře rozuměli, začali spolu bydlet. Ze seriálu potom odešla nejen postava Marty, nýbrž později i Libor a Miky, vnuk Amálky.

Zdálo by se, že po Miriam už Vlastimil Pešek podobnou ženu, se kterou si bude takhle rozumět, nepotká. Opak však byl pravdou. Amálka coby zkušená zdravotní sestra teď pečuje nejen o Vlastimilovo zdraví, nýbrž i o jeho dobrou pohodu. Ne vždy to však mezi nimi bylo růžové.

Pamatujete na dobu, když Amálka Vlastimila pořád nutila, aby cvičil a chodil na procházky? Oba však mají dostatek zkušeností na to, aby k sobě byli tolerantní. I proto jsou spolu dodnes, a to se brali v roce 2014. 

Linda Finková a Dana Syslová, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Amálka Pešková je prozíravá žena s životním nadhledem a optimismem, se kterou si každý milerád popovídá. Jako bývalá zdravotní sestra má v sobě Amálka navíc zakódovanou automatickou péči o druhé. Je to akční a podnikavá žena, která se s Peškem podívala do Austrálie a pořád se zdokonaluje v angličtině.

Amálka je jedinou Vandinou spřízněnou duší 

Kromě Vlasty, Blanky, Evžena a Marie má Amálka také Vandu, se kterou piluje svou angličtinu. Možná kvůli klidné povaze si k ní Vanda našla cestu a od té doby i přes všechny maléry, co provedla, se k Amálce opakovaně a ráda vrací. Z Vandina pohledu má pro ni Amálka velké pochopení.

Ale i ta se musí kolikrát držet, aby Vandě ty její horoskopy nevyházela z okna. Vanda je naivní a nezkušená a často si neodpustí rýpnutí do Blanky. Amálka se však drží a pomalými krůčky se Vandě pokouší podat reálný obraz života. 

Zdroje článku: