Měl by Šimon vyrazit na lyžák spolu s ostatními?

Měl by Šimon vyrazit na lyžák spolu s ostatními?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon si nedávno prošel pořádným peklem, když ho drsná šikana dvou starších spolužáků dohnala k tomu, že vzal Jirkovi služební zbraň a namířil ji ve škole na své tyrany. Přestože byl potrestán trojkou z chování, někteří rodiče – a dokonce i profesoři – si myslí, že to pořád není dost.

Šimon by neměl jezdit. To si myslí rodiče i učitelé

Z řad rodičů se začaly ozývat protesty proti tomu, aby se Šimon účastnil školního lyžáku. Je to akce, která tradičně sdružuje třídní kolektiv a utužuje přátelství. Měl by být mladík ochuzen o další důležitou příležitost, jak si konečně získat nové kamarády? Spolužákům by přitom nevadilo, kdyby s nimi jel, ba právě naopak! Romanova sestra Valerie dokonce sepsala petici, jen aby nerozhodného ředitele přesvědčila, že Šimon by o výlet neměl přijít. Prokop váhal nejen kvůli reakcím nervózních rodičů, ale také proto, že se vůči Šimonově účasti ohradili i někteří profesoři.

Gábina jejich přístup nechápala. Šimon je tady přece oběť! To on byl celé dlouhé týdny nucen snášet psychické i fyzické týrání ze strany Romana a Viktora, o nichž se mimochodem poslední dobou záhadně přestalo mluvit. Navíc byl za svůj čin, kdy ve škole mířil zbraní na studenty, potrestán trojkou z chování. Jak má celá ta strašlivá kauza skončit, pokud se Šimonovi neustále připomíná a když je za ni trestán opakovaně různými způsoby?

Gábina věřila, že Prokop je muž na svém místě. Měla pravdu? Zdroj: TV Nova

Petice zabrala, ale navzdory tomu Šíma není rád

Prokop vzal nakonec petici v potaz a vyhověl přání studentů. Šimonovi bylo dovoleno, aby se lyžáku zúčastnil, což potěšilo jak Gábinu, tak Jirku, ale už ne samotného chlapce. Proč? Inu, jelikož si kvůli Valerii a její iniciativě začal připadat jako neschopný chudáček. Ale hlavně proto, že ji zahlédl, jak se drží za ruce s jiným klukem, a najednou docela přišel o iluze. Domníval se, že se dívce možná líbí, když za něj tolik orodovala a brala ho s sebou na lavičky. Teď však nabyl dojmu, že to celé dělala jenom kvůli výčitkám svědomí – nejspíš se styděla za to, jak se její bratr k Šimonovi choval.

Ve výsledku mladík vůbec netuší, jestli by měl na lyžák jezdit, protože se ještě ke všemu s Valerií pohádal. Navíc by asi daleko raději věnoval čas tréninku na turnaj v počítačových hrách, na který se chystá s Michalem.

Šimon žárlí. Zamiloval se do Valerie? Zdroj: TV Nova

Tomášek je všude! O čem napíše příště?

Možná je vzhledem k událostem poslední doby taky trochu záhadou, proč vlastně Gábina trvala na tom, aby Šimon na lyžák jel. Vždyť ho teď každý den posílá do školy i ze školy autem a jen nerada ho pouští na zmíněné lavičky, aby si našel alespoň nějaké kamarády. Dobře totiž ví, že za každým rohem může číhat dotěrný Tomášek, lačnící po materiálu na další skandální článek. Toho by snad ale nenapadlo pronásledovat Šimona i na hory, že ne? Přesto – jeden nikdy neví, co by se mohlo stát. Co když se na lyžáku přihodí nějaký průšvih? Bůh ví, že Gábina, Šimon a vůbec celá rodina si nepříjemných překvapení užili za poslední rok víc než dost.

Zdroj článku:
  • Autorský text