Nastane konec Hermanovy kariéry? Po aféře se zbraní ho možná dorazí Tomášek

Nastane konec Hermanovy kariéry? Po aféře se zbraní ho možná dorazí Tomášek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se Jirka Herman objevil v Ulici poprvé, bylo to v roli policejního vyšetřovatele a po boku zkušenějšího majora Petera Kadlece. Oba byli pověřeni úkolem prošetřit smrt Kláry Peškové. Po letech poctivé služby a tvrdé dřiny se i Jirka vypracoval na majora. Jeho hvězdné kariéře teď ale hrozí konec.

Tomášek rozmázl Jirkovu chybu v novinách

Jirka je své práci naprosto oddaný a bez ní se cítí být jako ryba na suchu. Bohužel si na ten nepříjemný pocit možná bude muset zvyknout, protože situace se pro něj nevyvíjí vůbec dobře – hlavně tedy zásluhou dotěrného redaktora Dalibora Tomáška z deníku Na rovinu. Ten se právě v honbě za něčím velkým pouští do série článků o Šimonově nešťastné kauze.

Jako by nestačilo, že byl Jirka kvůli pochybení postaven šéfem mimo službu. Jistě, dovolil si být nepozorný a nechal zbraň jen tak povalovat na stole, kde ji Šimon mohl snadno sebrat, odnést do školy a použít proti spolužákům. Naštěstí ji neměl nabitou a Jirka včas přispěchal, aby situaci dostal pod kontrolu a chlapce uklidnil. Přesto si právem vyčítá obrovskou a základní chybu, jakou nikdy neměl dopustit.

Jirka doufá, že se do práce vrátí. Ale co ty hrozné články? Zdroj: TV Nova

Tomášek se samozřejmě tohoto faktu dychtivě chytil a postavil na jeho základě článek plný spekulací a mylných domněnek, z něhož Jirka jednoznačně vychází jako viník a naprostý břídil. Nejhorší je, že se takovým věcem nedá účinně bránit, jelikož redaktor neporušuje zákon a jeho počínání nelze nijak napadnout. Jediné, co se dá dělat, je ignorovat ho a čekat, co bude dál. Kdyby se Jirka nechal vyprovokovat k nějaké reakci, mohl by to celé jen zhoršit.

Trnout v nečinnosti je však nesnesitelné – o to víc, že se Herman v domácnosti příšerně nudí. Vždycky byl zvyklý pracovat. Teď třídí ponožky, pere prádlo, učí se vařit podle složitých receptů, jen aby se nějak zaměstnal. Ve skutečnosti touží odjet daleko odsud a zašít se někam do přírody, kde si pročistí hlavu. S tímto nápadem také předstoupí před Gábinu. Rozhodne se odjet na hory zrovna v době, kdy Gábina s napětím očekává výsledky zdravotních testů.

Gábina nechtěně přilije olej do ohně

Těžko říct, jak se Jirkova nešťastná situace v práci vyvine s publikací dalších článků otravného Tomáška. Ten totiž rozhodně nehodlá skončit u jednoho či dvou, ale připravuje si seriál, v němž postupně očerní celou rodinu. Ostatně už jeví velký zájem o rozhovor s Radkem Mastným i s Gábinou. Na Radka si dokonce počíhá přímo v hospodě, přestože se ho Milena snaží všemožně vyhodit. Radek ovšem není hlupák. Rád si s redaktorem popovídá, aby vyzvěděl, o co mu přesně jde, ale rozhodně se nenechá zmanipulovat k tomu, aby vyžvanil, co nechce. A v žádném případě nebude mluvit o Šimonovi.

Gábina má Jirku ráda, ale teď mu spíše zavaří… Zdroj: TV Nova

Kéž by stejně rozumný přístup zvolila Gábina. Ta se bohužel navzdory Jirkovu varování rozhodne s Tomáškem rozumně promluvit a vysvětlit mu všechny okolnosti kolem aféry se zbraní. Dokonce mu prozradí, že Šimon umí se zbraní zacházet, jelikož ho to Jirka naučil. Překroutí Tomášek tahle slova, aby získal dalšího sólokapra? Nepochybně. Ohrozí tím Gábina ještě více Jirkovo místo v řadách policie? Doufejme, že ne…

Zdroj článku:
  • Autorský text