Celá Ulice řeší Šimonův zarážející čin. Kdo stojí na jeho straně a kdo proti němu?

Celá Ulice řeší Šimonův zarážející čin. Kdo stojí na jeho straně a kdo proti němu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kateřina zvažuje bydlení s Lumírem a chytne se s Ingrid, která nehodlá opustit Lexíka. Lumír chce podpořit Gábinu. Nejde mu do hlavy, proč by Šíma měl na někoho střílet. Ivě to také přijde divné. Podle ní musel být chlapec zoufalý. Dušková ho považuje za budoucího kriminálníka a hodlá zakročit.

Kateřina se chytne s Ingrid kvůli stěhování k Lumírovi

Vilma se k Lumírovi přiřítí jako tornádo, aby mu prozradila, že kluk, co do školy přinesl zbraň, je Šimon od Gábiny! Takový hodný chlapec to býval, ale co by člověk čekal od rodiny, kde děda vyšel z vězení a babička trpí psychickými problémy, pravda?

Lumír usoudí, že by měl Gábině napsat a nějak ji podpořit. Má to teď asi hodně těžké. Kateřina se zatím svěří Ingrid, že o společném bydlení s Lumírem přemýšlí už delší dobu, ale zatím to s ním neprobrala, protože koneckonců není kam se stěhovat. Netouží u něj bydlet společně s Ingrid, vždyť by to bylo divné! Mezi kamarádkami dojde k neshodám. Ingrid odmítne obrátit Lexíkův život vzhůru nohama tím, že by ho opustila. Nic takového po ní přitom Kateřina nežádá, alespoň ne hned. Bylo by dobré jít na to pozvolna. Takhle to ale nemůže fungovat donekonečna.

Ingrid uzná, že v tom má Kateřina pravdu. Je ovšem zjevné, že se na Lexíka až příliš upnula. Snad už ho i považuje za vlastního chlapečka. Dokázala by se od něj odloučit?

Lexík mezitím ukazuje Máriovi díru v žákovské, která tam zbyla po jeho marné snaze vygumovat falešný podpis. Mário navrhne, aby se přiznali jako chlapi. Nic jiného jim ani nezbývá. Zajdou za Lumírem do kanceláře a on se jen usměje, poněvadž kdysi vyvedl úplně stejnou neplechu s tátovým podpisem. Vilma má jeho starou žákovskou dosud schovanou.

Nejdřív nemoc, teď tohle! Gábina prožívá těžké období. Zdroj: TV Nova

Dušková řádí! Přihlásí Žofii na jinou školu?

U Klímů také dojde řeč na Šimona. Michal neví, co se mu vlastně stalo, protože se s kamarádem delší dobu nebavil. Štvalo ho, že se chytil Romana a Viktora. Proč by pak ale mířil zbraní zrovna na ně?

Dušková samozřejmě hodlá aféru nafouknout do obřích rozměrů. Ze všeho obviní školu, požaduje přísnější kontroly a stráže u vchodů a začne uvažovat i o tom, že Žofku přihlásí jinam. Michal se příšerně naštve při představě, že už by dívku nemohl vídat. Před rodiči ale prohlásí, že by to mrzelo hlavně Anežku, kdyby se vrátila domů a přišla o kamarádku.

Jak to dnes bude vypadat přímo u Gábiny?

Orgán sociálně-právní ochrany dětí zavolá Gábině, aby si s ní domluvili schůzku na další den. Šíma zarputile mlčí o tom, co se stalo, ačkoli se ho máma i Jirka pokoušejí rozmluvit. Jirka se o možné příčině chlapcova činu poradí s Karlou. Přizná jí, že ještě nikdy v životě neměl takový strach, jako když mu Šíma sebral zbraň a hrozil vystřelit na ty dva kluky. Co ho k tomu vedlo? Možná ho šikanovali. Nebo vydírali?

Šéf postaví Jirku mimo službu. Ceká ho konec u policie? Zdroj: TV Nova

Radek a Milena dorazí ke Gábině a kladou si stejné otázky. Radek neváhá a všechno hned svede na Jirku. Milena s ním souhlasí v tom, že zkušený policista by se neměl dopustit takové základní chyby a nechávat někde povalovat revolver.

Zdroj článku:
  • Autorský text