Ulice: Šimon se chová příšerně! Utrpí tím rodinné vztahy i jeho přátelství s Michalem?

Ulice: Šimon se chová příšerně! Utrpí tím rodinné vztahy i jeho přátelství s Michalem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Permanentní napětí a strach ze šikanátorů výrazně ovlivňují Šimonovo chování nejen ve škole, ale i doma. Je drzý, ba skoro až nepřátelský vůči mámě, Jirkovi i prarodičům. Navíc úplně zbytečně zazdil sraz s Michalem a ani se neobtěžoval omluvit nebo reagovat na zprávy. Přijde kvůli tomu o kamaráda?

Šimon se trápí, ale nechce o tom mluvit

V neděli večer si Šimon tajně pouští videa na mobilu, ale jakmile do jeho pokoje vejde Gábina, začne předstírat, že se učí na písemku z matiky. Máma cítí, že ho něco trápí. Pokud o tom nechce mluvit s ní, může si popovídat s Jirkou nebo s dědou a babičkou. Šíma tuhle možnost ale bohužel nevyužije.

Ráno bude nevyspalý a Gábina mu vyčte, že se učil dlouho do noci, i když ho poslala na kutě. On namítne, že nemohl usnout, jelikož se mu v hlavě neustále honila čísla. Je zvláštní, že by měl najednou tak velkou hrůzu z jedné písemky, když se nikdy dřív kvůli škole nestresoval.

Gábina tuší, že syna něco trápí. Proč se jí nesvěří? Zdroj: TV Nova

Michal se zlobí, že ho kámoš zazdil

Při cestě do školy Šimona osloví naštvaný Michal. Chce vědět, proč v pátek nepřišel a potom ani neodpověděl na zprávu. Prý mu do toho něco vlezlo, ale podle Michala se chová vyšinutě. Zazdí dohodu bez jediného slova a proč? Určitě kvůli zápasu, který si domluvil s Romanem a Viktorem, že? Šíma jen kouká a diví se, jak o tom vůbec ví. Ha! Vždyť už si o tom špitá půlka školy! Kámoš Michalovi dokonce psal, jestli se dnes nepřijde podívat, že si prý vsadil. Počkat, dneska? Šímu polije hrůza a Michal jenom nesouhlasně kroutí hlavou.

Myslel si, že Šimon má na rozdíl od těch dvou tyranů mozek a nikdy by do podobné hlouposti nešel. Proč jim proboha leze do zadku? Už to vypadá, že mu Šíma řekne celou pravdu, ale ne – v poslední chvíli se rozmyslí, a tak musí svým strachům nadále čelit sám.

Rodina si s puberťákem neví rady. Co už je hodně přes čáru?

Před školou si Šíma všimne, že na něj šikanátoři čekají – celí natěšení, až ho pošlou do předem prohrané bitky. Ale tak snadné jim to zase neudělá! Než ho zahlédnou, schová se za auto a opatrně se vytratí. Jeho špatný den tím však nekončí…

Když se prakticky celá rodina sejde později v hospodě a příbuzní začnou Šimona zahrnovat otázkami, nevrle odsekává a je náramně drzý. Gábina se ho nenuceným tónem zeptá, jaké má pocity z matematického testu, a on ji div nezavraždí očima. Děda se ho marně pokusí potěšit zprávou, že v online hře dosáhl nového levelu. Pak tomu narazí korunu, když se Šimona zeptá, proč mu spoluhráči přezdívají Řopík. Ještě nepříjemnější ale chlapec bude, když máma zavede řeč na Michala a jejich nepovedený páteční sraz. Proč to sakra vůbec řeší? Inu, zajímá se o něj, protože je přece její dítě…

Kdy už se Šimon začne bránit? Zdroj: TV Nova

Šibenice na dobrou noc

Během dne se Šíma trochu zklidní, když začne Jirkovi pomáhat přenášet krabice ze second handu do salonu. Je ovšem stále nervózní a rozhlíží se kolem v napjatém očekávání, zda zpoza rohu nevyběhnou jeho trýznitelé. Gábina a Jirka spolu v salonu proberou chlapcovo chování. Možná si v Praze dosud nezvykl. Kdyby tak Gábina tušila, že se situace ještě zhorší. Šíma totiž večer před spaním obdrží hodně drsnou SMS s fotkou šibenice…

Zdroj článku:
  • Autorský text